COVID-19 sorunlarının çözümünde ürün geliştiren girişimlerde bugün EvdekiBakıcım’ı inceliyoruz

Türkiye girişim ekosisteminde yer alan girişimlerin, son yaşanan COVID-19 karşı yeni ürünler ve hizmetler geliştirdiğini duyurmaya başladık. Bunun bir örneğini geçtiğimiz günlerde özel bir haber ile marketlerde Corona Virüs tehlikesine karşı Udentify‘ın yeni sunduğu çözüm ile gördük.

Girişimlerle ilgili yeni bu tür içeriklere yer vermeye devam edeceğiz. Şimdi ise EvdekiBakıcım‘ın evlere sunduğu hizmet Nano Dezenfeksiyon‘u inceleyelim.

Corona Virüs (COVID-19) tehlikesi her geçen gün büyürken evleri ve işyerlerini korumaya almanın en etkili yollarından biri nano dezenfeksiyon işlemi olarak göze çarpıyor.

Peki nano dezenfeksiyon nedir?

Nano dezenfeksiyon işlemi bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek üzerine koruyucu önlem sınıfında bir işlemdir. Amaç, ortamda biriken virüs,bakteri ve mantarların yok edilmesi ve ilerleyen dönemde yüzeye tutunmalarını engellemektir; bununla beraber belli aralıklarla yapılan dezenfeksiyon işlemleri virüslerin ortamda tutunmasına ve yaşamasına izin vermiyor.

EvdekiBakıcım Nano Dezenfeksiyon hizmetine nasıl başladı?

Hikayesini paylaştığımız EvdekiBakıcım CEO’su Miraç Bal, EvdekiBakıcım’ın yeni hizmetine ilişkin “Ailelerimizin değişen ihtiyaçlarına çok hızlı bir şekilde cevap vererek nano dezenfeksiyon hizmetimizi açtık. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da geçtiğimiz hafta 60.000m2’lik alan için dezenfeksiyon hizmeti verdik. 24 saat içinde talepleri karşılayabiliyoruz. Ailelerimizden aldığımız geri dönüşler bizi oldukça memnun ediyor, bu zor dönemde hizmetlerin ailelerin bütçesine uygun olması da önemli önceliklerimiz arasında.” dedi.

Ev ve iş yerleri nasıl sağlıklı dezenfekte ediliyor?

Yapılacak dezenfeksiyon işlemi süresi kullanılan dezenfektan çeşidine göre değişmekte. EvdekiBakıcım’ın kullandığı Huwa-San TR50 adlı dezenfektan, gümüş ile stabilize edilmiş hidrojen peroksit içeriyor. Bu ürün, ortamda bulunan hemen hemen tüm virüs, bakteri ve mantarları yok eder nitelikte ve tamamen biyolojik olarak yıkıldığı için ortama ve sağlığa zararı bulunmuyor. Hatta, bu ürün çok düşük konsantrasyonlarda gıda dezenfeksiyonu için kullanılmakta; diğer kullanılan dezenfektan çeşitlerine göre etki süresi ve etki spektrumu çok daha geniş ve 20-30 gün süre boyunca ortamda virüs tutunumunu engelliyor.

Nano dezenfeksiyon nasıl gerçekleşiyor?

Nano dezenfeksiyon işlemi temel olarak ULV (soğuk sisleme) veya sırt pulvizatörü kullanılarak yapılır. Ortamdaki tüm yüzeylere, kapı kolları, ışık anahtarları ve insanların ellerinin temas ettiği her bölgeye uygulanır, özetle tüm yüzey alanını kapsayacak şekilde dezenfeksiyon işlemi yapılır. Dezenfeksiyon sırasında ortam terki uygun olmakla beraber, ev ya da iş yeri 10-15 dakika havalandırıldıktan sonra rahatlıkla tekrar kullanılabilinmekte. Bunlarla beraber dezenfeksiyon sonrası her hangi bir temizliğe gerek olmaması hizmeti çekici kılan unsurlardan.

Güncel İçerikler