WhatsApp, COVID-19 nedeniyle kullanımılarında yüzde 40 oranında artış yaşadı

COVID-19 krizinin bir sonucu olarak sosyal medya kullanımları arttı. Çünkü aileniz, arkadaşlarınız ve iş arkadaşlarınız bağlantıda kalmak için online dünyaya daha fazla yönelmiş durumda.

Sosyal medya davranışlarını analiz eden şirket Kantar’ın yeni verileri, bazı uygulamaların COVID-19 nedeniyle kullanımlarında ne kadar çok artış olduğunu gözlemlemiş. 14-24 Mart tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen 30 ülkede 25.000’den fazla tüketici ile yaptığı bir araştırmaya göre, WhatsApp COVID-19 nedeniyle kullanım olarak en büyük kazancı elde eden sosyal medya uygulamalarından biri oldu. Bu artışın yaklaşık yüzde 40 olduğu söyleniyor.

Genel olarak, Facebook’a ait olan WhatsApp, pandeminin ilk günlerinde ilk yüzde 27’lik bir artışta, ilerleyen günlerde ise bu artış  yüzde 41’e kadar çıkmış. Zaten salgının ilerleyen günlerde ve aşamalarında ise WhatsApp kullanımının yüzde 51 oranında artması bekleniyor.

Kantar, bazı pazarlarda bu kullanımın daha da yüksek olabileceğini de belirtti. Örneğin, COVID-19 vakasının en çok görüldüğü ülkelerden biri olan İspanya’da WhatsApp kullanımı yüzde 76 artmış. Bu artışlarda genel olarak en fazla 18-34 yaş grubu yerini almış. Çin’in sosyal medya uygulamalarından WeChat ve Weibo da, yine aynı bölgede %76’lık bir artış yaşamış. Facebook ve Instagram canlı yayınlarında ise genel olarak yüzde 100’lük bir artış yaşanmış.

Sosyal hayattan izole olduğumuz şu günlerde sosyal medya kullanımlarının oldukça artması aslında beklenen bir durumdu. Sadece bu kullanımlarımızı ne kadar etkili ve verimli yapabiliyoruz, ayrıca sosyal medyayı sırf online’da kalmak için bir çöplük haline getirmemek de önemli bir konu olarak gözümüze çarpıyor. Şu an bizim de gördüğümüz, online dünyada aşırı bir bir veri üretimi var. Bu verilerin ne kadar verimli olduğu yeni tartışma konuları olacak.

Güncel İçerikler