Dünya Sağlık Örgütü’nden COVID-19 için yeni uygulama: WHO MyHealth

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından geliştirlen uygulama, kullanıcının COVID-19’dan etkilenen kişilerle temasa geçip geçmediğini belirlemek için Google Haritalar gibi teknolojileri kullanacak.

COVID-19 ile yüzleştiğimizde, ellerinizi yıkamak ve sosyal mesafeyi korumak dışında yapabileceğimiz en önemli şeylerden biri, yanlış bilgi gerçeği ile mücadele etmektir.

Bu amaçla, Dünya Sağlık Örgütü, COVID-19 salgını sırasında sizi bilgilendirmek için haberler, ipuçları, uyarılar ve daha fazlası için resmi bir Android, iOS ve Web uygulaması başlatmaya hazırlanıyor.

Şu anda “WHO MyHealth” adı altında lanse edilecek yeni uygulama, başlangıçta “WHO Covid App Collective” adını verdikleri uygulamayı oluşturan gönüllü uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından önerildi ve hayata geçirildi. Bu ekip, Google uzmanları, eski Google ve Microsoft çalışanları, ayrıca WHO danışmanları ile büyükelçilerden de oluşuyor. Uygulamanın arkasında ciddi anlamda işinin profesyonellerinden oluşan bir ekip var.

Önümüzdeki haftadan itibaren yayınlanması planlanan WHO MyHealth uygulaması için, geliştiricilerin göz atabilmesi adına GitHub’da bir versiyon yayınlandı. Uygulama marketlerinde ise önümüzdeki hafta yayında olacağı söyleniyor.

Yayına alındığından sizleri yeniden bilgilendireceğiz.

Güncel İçerikler