Meditopia: Kişiye özel içerikler sunan yerli meditasyon uygulaması

Meditasyon odağındaki yerli girişim Meditopia, tüm dünyadaki insanlara, içlerindeki mutluluğu keşfetmelerine ve günlük yaşantılarına taşıyacakları zihinsel dayanıklılığı geliştirmelerine yardımcı olan bir uygulamadır. Girişimi hem mobil uygulamasından hem de web platformu üzerinden kullanabilirsiniz.

Berk Yılmaz, Ali Murat Ceylan ve Fatih Mustafa Çelebi tarafından kurulan Meditopia, 2018 yılında; Mustafa Sevinç, Burak Sağlık, Mustafa Vardalı, Alper Akcan, Sinan Güler, Alper Çağdaş, Can Canko, Ebru Dorman, Selin Tiftikçi Tuncer, Murat Balcı, Tülin Karabük, Yiğit Ihlamur ve StartersHub’tan 1.8 milyon TL yatırım almıştı. Ağustos 2019’da ise ikinci turu kapatarak; mevcut yatırımcıları, Almanya ve ABD’den de yatırımcıların katılmasıyla ile 2.3 milyon Euro yatırım aldı.

Uygulama; App Store’da 38 binden fazla kişinin katılımıyla 4.8 puan, Google Play’de ise 60 binden fazla kişinin katılımıyla 4.7 puan almış.

Meditopia kurucuları hikayelerini şu şekilde anlatıyor: “2017 yılında, şimdi ile olan bağlantımızın ne kadar zayıfladığını ve hatta bu bağı kaybettiğimizi fark ettiğimiz bir döneme girmiştik. Konuştuğumuz her kişiden de benzer bir enerji ve mesaj alır olmuştuk: Hepimizin zihinleri ya gelecek planları yapmaya ya da geçmiş anıları yatıştırmaya odaklanmış durumdaydı ve biz artık şu anın getirdiklerinin tadını çıkaramaz durumdaydık. Maalesef bunu yaşayan ve hisseden sadece biz değildik. Akşam yemeklerinde ya da kahve molalarımızda aile bireylerimiz ve arkadaşlarımız da anın getirdiği neşeden, anlamdan, rahatlık ve huzurdan kopuk olmaktan yakınmaktaydılar ve sonuçta bunların hepsi farklı bünyelerde fark şekillerde kendini göstermeye başladı. Kiminde anksiyete ve stres, kiminde uyku problemleri ve hayattan tatminsizlik ortaya çıktı.

Tüm bu süreç bizde, kendi doğamızla ilgili daha fazla bilgi edinme ve mutlu bir yaşam sürmemizi engelleyen düşünce kalıplarımızı keşfedip, tanımlama isteğini uyandırdı. Bu düşünce kalıplarını kırmamıza neler yardım edebilir, bu yönde ne gibi adımlar atabiliriz diye bir araştırmaya giriştik. İşte tam bu noktada “Meditasyon” dünyasının hayallerini kurmaya başladık. “Meditasyon”, herkesin anda kalmayı araştırdığı, herkesin kendi doğasını anlamaya çalıştığı ve hayatın doğal akışı içerisinde mutluluğu bulabildiği mucizevi bir dünya. Bizler de bu Meditasyon dünyasında, herkesin hayatla başa çıkmasını sağlayacak teknikleri ve araçları tasarlayıp, bunları tüm insanlığa sunmaya çalışıyoruz.

Meditasyon çatısı altında, stres ve endişenin, ayrıca öfke, şefkat ve şükran gibi duyguların kök nedenlerini tespit edip, analiz etmek üzere bilinçli farkındalık ve meditasyon uzmanları, yoga uzmanları ve duygusal şifacılar ile omuz omuza çalışma şansını elde ettik. Ardından elde ettiğimiz bilgi, iç görü ve perspektifleri, zihin sağlığı ve bilinçli farkındalık alanında yapılmış en son bilimsel çalışmalar ile harmanladık. Tüm bu çalışmaların sonucunda da 7 farklı dilde, ilgili kültür özelinde hazırlanmış 350’nin üzerinde meditasyon üretmeyi başardık.

Meditopia’anın, dünyanın her yerinden 8 milyonun üzerinde üyesi ile artık kocaman bir aile olmasından ötürü büyük bir mutluluk ve gurur duyuyor, biri İstanbul, diğeri Berlin’de bulunan iki merkez ofisimiz ile Doğu ve Batı arasında köprü olmaya devam ediyoruz.”

Güncel İçerikler