NVIDIA, COVID-19 araştırması yapanlar için Parabricks yazılımını ücretsiz erişime açtı

2019 yılının sonunda Çin’de başlayan ve kısa süre sonra tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılar ve bilim insanları, virüsü analiz ediyor ve nasıl çözülebileceğini araştırıyor. Bu araştırmalar devam ederken dünyanın önde gelen şirketleri de elinden gelen desteği vererek COVID-19 ile mücadeleye katkı sağlıyor.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden NVIDIA, COVID-19 ile ilgili araştırma yapanlar için Parabricks yazılımını 90 günlüğüne ücretsiz erişime açtı. GPU’lar için genom dizileme yazılımı olan Parabricks, COVID-19 salgınını anlama sürecini hızlandırıyor.

Ortaya bir kriz çıktığı zaman herkesin elindeki gücü ortaya koyması gerektiğini belirten şirket, mevcut pandemiye yanıt olarak yeni koronavirüsü anlama ve yanıt bulmaya yardımcı olacak aracı ücretsiz olarak yazılımcılarla paylaşıyor.

Bugünden itibaren başlayacak uygulamada NVIDIA, dünya çapında koronavirüsle savaşan her bir araştırmacıya Parabricks 90 günlük lisansını ücretsiz tedarik edecek. İyi bilinen Genom Analizi Araç Kiti’ne dayanan Parabricks, dizi verilerinin analizini 50 kat kadar hızlandırmak için GPU’ları kullanıyor.

Güncel İçerikler