Mobil oyun yayıncısı Scopely, Seri D turda 200 milyon dolar yatırım aldı

Marvel Strike Force, Scrabble Go, Buddies’li Yahtzee ve Star Trek Fleet Command gibi oyunların arkasındaki mobil oyun yayıncısı Scopely, 200 milyon dolar yatırım aldı.

Scopely bugüne kadar 650 milyon dolara yakın yatırım topladı. Gerçekleşen bu yatırım turuna Advance ve The Chernin Group katıld.

Bu yatırım turuyla ilgili Chernin Group kurucularından Jesse Jacobs, “Geleneksel medya endüstrisinin benzeri görülmemiş bir değişim geçirmeye devam etmesi, Scopely’nin başarılı olmak için tüm bileşenlere sahip olması, ölçeklenebilir bir şirkete ve dayanıklı bir teknoloji platform alt yapısı kurması, ve son olarak da uzun vadeli başarıya aşırı odaklanmış bir ekip olarak karşımıza çıkması bu yatırımı yapmamız önemli etken oldu.” dedi.

Bazı girişimler nakit sıkıntısından endişe ederken, oluşan global sağlık sorunu Corona Virüs nedeniyle bazı girişimler için bu kriz fırsata dönüşebiliyor. Evinden çıkmayan insanların artması, yapılan işlerin ağırlıklı olarak mobile yönlendirilmesi gibi durumlar bu cihazlara olan bağı da arttırıyor. Mobil oyunlar, meditasyon uygulamaları, film ve müzik uygulamaları, video ve canlı yayın platformlarının yanı sıra; remote çalışmayı destekleyen SaaS platformlar bu dönemde önemi ve kullanımı artan girişimler olarak gözümüze çarpıyor.

Sizlere belli aralıklarla dile getirdiğimiz gibi mobilleşmenin büyümesi ve değeri, artık katlanarak artıyor. Eğer bir girişimciyseniz kendinize şu soruyu sormalısınız. Bireysel veya kurumsal müşteriler, benim girişimimi mobil kullanabiliyor mu? Her girişim için geçerli olmasa da, mobilleşmeyi ilk sıraya koymamız gerekiyor.

Yeni gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz.

Güncel İçerikler