Chatbot platformu Ada Support, Accel Partners liderliğinde 44 milyon dolar Seri B yatırım aldı

Dünyada girişimlere yapılan yatırımları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu noktadaki amacımız, ne tür girişimler var ve hangi girişimler yatırım alıyor gibi konularda sizleri bilgilendirmek.

Yapay zekayı teknik olmayan ekipler için erişilebilir hale getiren chatbot platformu Ada Support, Accel Partners‘in liderlik ettiği Seri B turda aldığı bu yatırımın turuna mevcut yatırımcılardan; Bessemer Venture Partners, FirstMark, Version One, Burst Capital ve Leaders Fund da katıldı. Crunchbase verilerine göre, Toronto merkezli bu girişim, 2014 yılında kuruluşundan bu yana toplamda 60 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Ada Support, Aralık 2018’de bu tura katılan yatırımcılardan New York merkezli FirstMark liderliğinde de  19 milyon dolarlık Seri A yatırım almıştı.

Bir SaaS girişim olan Ada; Mailchimp, Shopify, Upwork ve Zoom gibi şirketlerin paradan tasarruf etmesine ve müşteri memnuniyetini artırmasına yardımcı olmak amacıyla ACX platformuna bir AI chatbot geliştirdi. Şu anda da 100’den fazla müşterisi var. Ada’nın özelliklerinden biri her işletmeye özgü konuları anlaması ve ele alması için eğitebilir olmasıdır.

Ada’nın müşterilerinden Murchison, bu platformu kullanmanın faydalarının müşteri hizmetleri bekleme sürelerinde önemli bir düşüş olduğunu belirtti. Örneğin, diğer bir müşterisi olan AirAsia (100 milyondan fazla yolcu ile), Ada’nın kullanımının havayolu şirketinin kendi müşterilerinin bekleme süresini bir saatten 60 saniyeden daha kısa bir süreye indirdiğini söylemiş.

Dünyadaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler