Getir, COVID-19’a karşı tedbir için ‘siparişi kapıya bırak’ seçeneğini uygulamaya geçirdi

Corona virüs olarak bildiğimiz COVID-19‘un yayılmasını engellemek amacıyla hem Türkiye’deki hem de dünyadaki birçok şirket sosyal mesafeyi sağlayacak önlemler alıyor. Binlerce çeşit ürünü 10 dakika içinde kullanıcıların kapısına getiren Getir dikkat çeken bir uygulamasını hayata geçirdi.

Getir kurucusu Nazım Salur’un Twitter hesabından yaptığı açıklamayla birlikte, Getir’deki teslimat seçenekleri arasına “Siparişi kapıya bırak” seçeneği eklendi. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, kuryeyle karşılaşmadan siparişlerini teslim alabiliyor. Kurye, teslimat anında verilen siparişi kapının önüne uygun bir şekilde bırakıyor.

Geçtiğimiz gün Android kullanıcıları için sunulan bu özellik bugün itibariyle iOS kullanıcıları tarafından da kullanılabiliyor. Getir’in bu seçeneğini hemen kullanmaya başlamak için telefonunuzdaki Getir uygulamasını güncellemeniz yeterli.

Evde kalan kişilerin büyük bir kısmı online sipariş platformlarına yöneldi

Virüsten kaçınmanın en iyi yolu mümkün olduğunca evde kalmak olarak gösterilirken kullanıcılar, dışarı çıkmadan yemek ve alışveriş ihtiyaçlarını karşılamak için online sipariş platformlarını kullanıyor. Her ne kadar online sipariş yöntemi kullanılsa da hem siparişi getiren kuryenin hem de siparişi veren kişinin virüsten dolayı enfekte olup olmadığı net bir şekilde anlaşılamıyor.

Geçtiğimiz gün Yemeksepeti de “Temassız Teslimat” adı altında hem Yemeksepeti hem de Banabi üzerinden kullanıcıların kuryeyi görmeden siparişlerini kapıya asılı ya da kapının önünden teslim almasını sağlayan seçeneğini hayata geçirmişti.

Güncel İçerikler