Bill Gates, Microsoft’un yönetim kurulundan istifa etti

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Microsoft‘un kurucusu Bill Gates, Mart 2020 itibariyle Microsoft’un yönetim kurulundan ayrıldığını kamuoyuna duyurdu. Paul Allen ile birlikte Microsoft’un ilk temellerini atan ve teknoloji dünyasına büyük katkı sağlayan Bill Gates, artık Microsoft yönetiminin bir parçası olmayacak.

Sosyal sorumluluğa daha fazla vakit ayıracak

Forbes’un 2019 yılında yayınladığı dünyanın en zenginleri listesinde 96.5 milyar dolar ile listenin ikinci sırasında yer alan Bill Gates, Microsoft yönetiminden tamamen ayrılmasıyla birlikte küresel sağlık, kalkınma, eğitim ve iklim değişikliği gibi tüm dünyayı ilgilendiren sosyal sorumluluk çalışmalarına daha fazla zaman ayıracak. Bugüne kadar sosyal sorumluluk projelerine 35 milyar dolardan fazla para harcayan Gates, teknolojiyle birlikte dünyayı değiştirdiği gibi dünyayı karanlığa sürükleyen problemleri de ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Bill Gates’in tüm sosyal sorumluluk faaliyetlerini eşi Melinda Gates ile birlikte yürüttüğü Bill & Melinda Gates isimli bir vakfı bulunuyor. Ayrıca hem Bill Gates’in yaşantısı, hem de eşi Melinda ile imza attığı harika sosyal sorumluluk projeleri Netflix’te yayınlanan Inside the Bill’s Brain belgeselinde işleniyor.

Teknoloji danışmanlığı vermeye devam edecek

Mart 2020 itibariyle verdiği kararla birlikte Bill Gates’in hem operasyon hem de yönetim tarafında Microsoft üzerinde bir sözü olmayacak. Ancak Gates, şirketin CEO‘su Satya Nadella başta olmak üzere Microsoft yöneticilerine teknoloji danışmanlığı vermeye devam edecek. Böylelikle Microsoft, Bill Gates’in engin tecrübesinden yararlanmayı sürdürecek.

Güncel İçerikler