Microsoft’un geliştiriciler konferansı Build 2020, online ortamda gerçekleştirilecek

Aralık 2019’da ortaya çıkmasıyla birlikte kısa süre içinde dünyanın başlıca problemlerinden biri haline gelen corona virüs, teknoloji dünyasını etkilemeye devam ediyor. Hem Türkiye’de hem de dünyada birçok teknoloji şirketi evden çalışma modeline geçerken sektöre yön veren etkinlikler de bir bir iptal ediliyor.

Bugüne kadar Google I/O, Facebook F8 gibi dünyanın dört bir yanından geliştiricileri birleştiren birçok konferans şirketlerin kararıyla iptal edilmişti. Microsoft, bu kez farklı bir adım atarak geliştiriciler konferansı Microsoft Build 2020‘yi online ortamda düzenleme kararı aldı.

Geliştiriciler sanal ortamda bir araya gelecek

Lider teknoloji şirketlerinin düzenlediği geliştirici konferansları, her ne kadar basın sunumuyla yenilikleri duyurdukları etkinlikler olsa da genel olarak geliştiricileri bir araya getirerek iletişim kurmalarını sağlıyor. Bu durumun önemini vurgulayan Microsoft, online bir konferans düzenlemek ya da etkinliği tamamen iptal etmek yerine geliştiricileri sanal ortamda bir araya getirecek.

19 – 21 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte geliştiriciler, deneyimlerini, fikirlerini, projelerini sanal konferansta paylaşacaklar. Ayrıca Microsoft, bu durumun sanal formatta kişileri birbirine bağlamak ve bilgi alışverişi yapmalarını sağlamak için de güzel bir fırsat olduğunu belirtiyor.

Güncel İçerikler