Lonca, 5 Nisan’a kadar Fintech odaklı girişimlerin başvurularını bekliyor

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin desteklenmesi amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi’nde beşinci dönemi yakında seçeceği Fintech girişimler ile başlayacak.

Beşinci dönemde odak: FinTech girişimler

Başvuruları bu bağlantıdan üzerinden kabul eden merkez yeni dönemde FinTech kategorisinde ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, mobil POS, API bankacılığı, bireysel finans yönetim araçları, finansal karşılaştırma hizmetleri, kitle fonlama, robot teknolojileri, hukuk ve sigorta teknolojileri, karar destek teknolojileri gibi finansal teknolojiler üzerine geliştirilen projeler kabul ediyor. Her dönem yüzlerce başvurunun alındığı Lonca’da jüri üyeleri, girişimin geniş bir pazar büyüklüğüne hitap etmesi, bir gelir ya da fayda modelinin olması gibi birçok kriteri göz önünde bulundurarak değerlendirme yapıyor.

40 bin TL hibe desteği

Girişimcilerin sadece işlerine odaklanmasını önemseyen Lonca Girişimcilik Merkezi, ekiplere 40 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği veriyor. Cihaz geliştiren girişimcilere Ar-Ge desteği, FinTech’ler için API desteği ve girişimcilere uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil etme ve yurt dışı etkinliklere katılım desteği Lonca Girişimcilik Merkezi’nin sunduğu ayrıcalıklar arasında yer alıyor. Lonca girişimcileri ayrıca startup’lara yatırım amacıyla kurulan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na başvuru konusunda önceliğe sahip oluyor.

Güncel İçerikler