Amazon, Hindistan’da gıda dağıtım pazarına girmeye hazırlanıyor

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon, Hindistan’daki gıda dağıtım pazarına girmeye hazırlandığını açıkladı.

Uber’in Hindistan gıda dağıtım pazarından çıktığını sizlerle paylaşmıştık. Amazon gibi pazarlama faaliyetlerinde başarılı adımlar atan ve para yakma konusunda da limitinin oldukça fazla olan bir şirketin, bu bölgedeki gıda dağıtım işine girmesi ile bu pazarda oldukça para yakan önemli iki oyuncu Zomato ve Swiggy‘e güçlü bir rakip geldiğini söyleyebiliriz.

Amazon’un bu hizmeti kendi markaları Prime Now veya Amazon Fresh üzerinden vermesi bekleniyor. Bu nokta henüz netlik kazanmadı. Ancak lansmana kadar bazı restoranlarda kendi modelini denediği söyleniyor. Amazon’un gıda dağıtım pazarına girmesi Swiggy’nin yatırımcısı Prosus Ventures için yeni zorluklar oluşturacağı söyleniyor.

Bu iki şirketin Amazon’a karşı bir hazırlık içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Amazon, faaliyetlerinin başladığını resmi olarak duyurduğu zaman nasıl bir karşı atak içerisinde olacaklar, rekabet ortamı nasıl kızışacak, veya Amazon beklenmedik bir hamle yapar da farklı bir model getirirse, bu iki yerel rakibin yeni modele karşı nasıl bir cevabı olur henüz göremiyoruz.

Bazen dünyanın en başarılı şirketlerinden biri olmanız, her işte mükemmel olacağınız anlamına gelmiyor. Kendi evinde (lokalde) iyi bir oyuncu olmak da büyük şirketlere karşı önemli bir rekabet avantajı sağlayabiliyor. Uber gibi başarılı bir şirketin istediği büyüme rakamlarına ulaşamaması, yaktığı paranın geri dönüşünü alamaması, rekabete karşı çok fazla mücadele vermesi, ne kadar büyük olduğuna bakmadı ve buradaki dağıtım hizmetini rakibi Zomato’ya satmasına neden oldu.

Dediğimiz gibi şimdi sadece bekleyip, Amazon’un bu pazarda fiilen çalışmalarına başlaması ile olan biteni zamanla göreceğiz.

Güncel İçerikler