Microsoft’un sektör profesyonellerine yönelik etkinliği corona virüs nedeniyle iptal edildi

Dünyada büyük bir hızla yayılarak birçok kişinin ölümüne neden olan corona virüs nedeniyle teknoloji ekosisteminin önemli etkinlikleri iptal ediliyor. Geleceğin mobil teknolojilerinin sergilendiği Mobil Dünya Kongresi‘nin ve Facebook’un geliştiriciler konferansı F8‘in iptalinin ardından bir iptal kararı da Microsoft‘tan geldi.

Microsoft’un sektör profesyonellerini bir araya getirdiği Most Valuable Professional (En Değerli Profesyonel) 2020 etkinliği corona virüs nedeniyle iptal edildi. Şirketin ana merkezinin de bulunduğu Seattle’da gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik, bölgede 10’dan fazla kişiye corona virüs teşhisi konulması gerekçesiyle bu yıl düzenlenmeyecek.

Corona virüs dünyada 90 binden fazla kişide göründü

Dünyada bugüne dek 90 binin üstünde kişide corona virüse saptandığı bilinirken 3 bin kişiden fazla kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Amerika Birleşik Devletleri‘nde ise yüzü aşkın kişide virüsün teşhisi bulunurken 6 kişinin hayatını kaybettiği biliniyor.

Teknoloji dünyasının önemli merkezlerinden Seattle eyaletinde birçok farklı bölgeden insanın yaşaması da corona virüsün görülme riskini yükseltiyor. Özellikle Microsoft’un Most Valuable Proffesional etkinliği için de dünya genelinden yüzlerce kişinin etkinlik için Seattle’a seyahat edeceği tahmin ediliyordu.

Birçok etkinliğin corona virüs nedeniyle iptal edilmesi üzerine etkinlikler genellikle çevrimiçi yayınlarla düzenlenmişti. Ancak Most Valuable Professional etkinliği genellikle sektör profesyonellerin bir araya gelmesini ve Microsoft çözümlerini tanımasını sağladığı için etkinlik muhtemelen çevrimiçi olarak da gerçekleşmeyecek.

 

Güncel İçerikler