Speedinvest, Avrupa’daki teknoloji şirketlerine yatırım yapmak için 190 milyon euro ayırdı

İlk olarak Viyana‘da faaliyete geçen ancak Londra, Münih, Berlin ve San Francisco‘da açtığı yeni ofisleriyle kısa bir sürede Avrupa’daki faaliyetlerini genişleten ve Amerika Birleşik Devletleri’nde de San Francisco ile birlikte temsilciliği bulunan Speedinvest, 190 milyon euro değerindeki yeni fonunu duyurdu.

Bugüne kadar genellikle tohum yatırımlarıyla tanınan Speedinvest, 190 milyon euro’luk yeni fonuyla da Avrupa’daki teknoloji girişimlerine Seri A yatırımı yapacak. Fonun yapacağı Seri A yatırımları genellikle 50 bin euro – 1.5 milyon euro bandında olurken şirket, portföy şirketleri için de farklı turlardaki yatırımlara ayırdığı 100 milyon euro ile katılacak.

Speedinvest hangi alandaki girişimlerle ilgileniyor?

Genellikle özellikle belli bir bölgeye öncelik veren fonların belli başlı sektörlerde faaliyet gösteren girişimlere yatırım yapmayı tercih ettiği gözlemlenirken Speedinvest girişim tercihini daha geniş bir aralıkta tutuyor. Fonun başlıca yakından takip ettiği sektörler arasında fintech, endüstriyel teknoloji, dijital sağlık ve tüketicilerin kullanımına yönelik teknolojiler yer alıyor.

Ayrıca mevcut yeni fonundan çeşitli yatırımlar yapmaya başlayan Speedinvest toplamda 400 milyon euro barajını da geride bırakıyor. Fonun yatırım yaptığı girişimler arasında Luko, Lemon Way, Actiondesk ve FairMoney gibi şirketler yer alıyor.

Güncel İçerikler