Sağlık alanı dışındaki girişimler de 60 bin TL hibeli G4A Turkey programına başvurabilir

Sizlere geçtiğimiz günlerde sağlık alanındaki en önemli şirketlerinden biri olan Bayer‘in globalde hayata geçirdiği G4A programının Türkiye ayağı, G4A Turkey‘in başvurularının başladığını duyurmuştuk.

Bu program kapsamında Bayer, 5 ana kategoriden seçilen girişimlere 60’ar bin TL olmak üzere hibe verecek.

Son Başvuru: 1 Mart!

Herkesin aklında Bayer, sağlık şirketi olarak konumlanıyor. Ancak şirket kendisini bir Yaşam Bilimleri şirketi olarak konumlandırıyor. Dolayısıyla çözeceği sorunlar noktasında sadece ilaç üreten bir şirketin daha ötesinde olduğunu görebiliyoruz. Bu konuya dikkat çekmek için başlıkta da özellikle dile getirdik.

Dolayısıyla, globalde hayata geçirilen G4A programı kapsamında girişiminizin sadece biyo-teknoloji, HealthTech gibi alanlarda veya sadece insan sağlığını doğrudan ilgilendiren bir alanda olması gerekmiyor.

Not: Sağlık sektörüne hizmet verme potansiyeli olan bir girişim de olabilirsiniz.

Sağlık sektöründeki oyuncuları saymak gerekirse; ilaç üreten şirketler, hastaneler, eczaneler, doktorlar, hastalar, hastane çalışanları vb. akla onlarca alt başlık gelebilir. Siz bu alt başlıklardaki kurum ve kişilere de çözüm üreten bir girişim de olabilirsiniz.

Bayer’in bu yılki girişimleri seçeceği kategoriler; SağlıkTarımRadyolojiÇevre Sağlığı (haşere ve kemirgen mücadelesi) ve Kurumsal fonksiyonlar.

Bu tür girişimcilik programları, sizin globale açılmanız için önemli bir adım teşkil ediyor. Bazen aylarca çalışmanın sonucunda elde edebileceğiniz sonuçları, global odaklı bu programlar ile çok daha kısa sürede elde edebilirsiniz. Burada seçilen girişimleri global bir süreç bekliyor. Ayrıca Bayer’in kendi ağındaki sağlık profesyonellerinden de birebir destek alabilirsiniz.

“Bugüne kadar sağlık sektöründeki hiçbir kurumla iş yapmadım.” diyenler için;

Evet, sizin girişiminiz bugüne kadar sadece banka çalışanlarına, fabrika çalışanlarına, beyaz yakalılara, restoranlara vb. yerlere hizmet vermiş olabilirsiniz. Bu noktalarda ürettiğiniz çözümü sağlık alanındaki bir noktaya uyarlanabilir mi diye düşünmeniz lazım. G4A Turkey programı ile de sağlık sektörüne giriş yaparak, bu sektörün de bir oyuncusu olabilirsiniz.

Programın daha iyi anlaşılması için detaylı anlatmaya çalıştım. Başvurunuzu bu bağlantı üzerinden yapabilirsiniz. Sorularınız olursa bize doğrudan ulaşabilir veya yorum yazabilirsiniz.

Güncel İçerikler