EvdekiBakıcım’ın bir çöpçatanlık uygulaması üzerinden yaptığı başarılı gerilla pazarlama

Sizlere geçtiğimiz aylarda hikayesini paylaştığımız bakıcı bulma platformu EvdekiBakıcım ilginç bir gerilla pazarlama deneyine imza attı.

EvdekiBakıcım, bilinen en ‘profesyonel’ çöpçatanlık uygulaması olan ve Linkedin hesabı ile kaydolunabilinen Inner Circle‘da 14 Ocak – 14 Şubat tarihleri arası 32 yaşında ve mesleği “Bakıcı” olarak belirtilmiş erkek profilini yayına aldı. Profil üzerinden 30-45 yaş arası toplam 477 kişiyle iletişime geçen EvdekiBakıcım, 83 beyaz yakalı bekar annenin çocuğuna bakıcı ve oyun ablası sağladı.

Konu ile ilgili EvdekiBakıcım.com’un pazarlama direktörü Haldun Öz, bir süredir Inner Circle platformunu incelediklerini ve hedef kitlelerinden olan ‘beyaz yakalı annelerin’ yoğun olarak göze çarptığını belirtti. Öz, “Inner Circle’da şaşırtıcı derecede 30-45 yaş arası, kariyerinde yükselmiş profesyonel kadınların fazla olduğunu fark ettiğimiz an onların muhtemel çocuk-bebek bakıcısı ve kalifiye oyun ablası ihtiyaçlarını -biraz da şaşırtarak- karşılayabilmek adına aksiyon alabileceğimizi tartıştık ve bu gerilla pazarlama fikrini hayata geçirme kararı aldık.” dedi.

Paylaşılan rakamlara göre EvdekiBakıcım, 14 Şubat’a kadar Inner Circle üzerinden 19’u yatılı 46 bebek & çocuk bakıcısı; 19 Türk, 7 native olmak üzere toplam 26 oyun ablası, 4 Filipinli bakıcı, 7 de yaşlı bakıcı talebini hizmete dönüştürdü. Özellikle beyaz yakalı annelerin tercihlerinin de etkisiyle Türkiye’de yükselen Filipinli bakıcı ve native (yabancı) oyun ablası talebinin göze çarptığının üstünü çizen Öz, bunun temel sebebini erken yaşta evde İngilizce eğitim imkanı olduğunu iletti.

Güncel İçerikler