PayCore’un yeni ürünü ile işletmeler kredi kartıyla mobil cihazlardan ödeme alabilecek

Türkiye’nin önde gelen fintech girişimlerinden PayCore, dünya genelinde akıllı telefon ve tabletlerin POS terminali olarak kullanımını yaygınlaştıracak yeni bir teknolojiyi hayata geçirdi.

Paycore’un Fiserv, Samsung ve Visa ile hayata geçirdiği çözüm, üye işyerlerinin şahsi mobil cihazları ile herhangi ek bir cihaz kullanmadan, tutar bağımsız ödeme kabul etmesini sağlayacak. Uygulama sayesinde mobil cihazlar üzerinden PIN girişi, belirli tutarın üzerindeki işlemler için de güvenli bir şekilde yapılabilecek.

Paycore CEO’su Turgut Güney, “Dünyada bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz ve Polonya’da Samsung, Visa ve FiServ gibi dünya devleri ile pilotuna başladığımız önemli bir inovasyonu dünya ile birlikte sizlerle de paylaşmak isterim. Tüm mobil cihazlar üzerinden ödeme kabul edebildiğimiz Soft POS teknolojisinin pilotuna Polonya’da başladık. Üstelik belirli tutarın üzerindeki işlemlerin desteklenmesi için güvenli bir şekilde EMV Chip & PIN girişi için talep edilen güvenlik onayını Visa’dan almayı da başararak. Bu önemli projenin teknoloji sağlayıcısı olarak, kart kabulü alanında yaptığımız bu inovasyon sayesinde Soft POS’un sadece düşük tutarlı harcamalar için değil, kartsahibi doğrulamasını gerektiren tüm PIN’li işlemler için de kullanılmaya başlayarak, yayılımının önünün hızla açılacağını sizlerle paylaşmaktan dolayı gurur duyuyorum.

Paycore’un çözümü nasıl çalışıyor?

Küçük işletmeler ve uzak çalışanlara sahip servis sağlayıcılar için devrim niteliğindeki gelişme, işletmelerin PIN giriş için ekstra bir cihaz olmadan ödeme alarak mikro işletmelere yeni pazar fırsatları sunuyor ve nakit dışı ödemelerini ceplerindeki mevcut mobil cihazları ile alabilmesini sağlıyor.

Bu esnek ve maliyet avantajlı çözüm, Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisini kullanıyor. Ödemeler, temassız kartlar, NFC destekli akıllı telefonlar ya da giyilebilir cihazlar ile yapılabildiği gibi diğer NFC destekli cihazlarla da yapılabiliyor.

Orta Doğu, Avrupa, ve Asya-Pasifik’te yaygınlaştırılacak

Uygulama bazlı çözüm, güvenlik testleri sonrasında Samsung, FiServ Visa ve PayCore ortak projesi olarak Polonya’da pilot uygulamaya başladı. Çözümün kısa süre içerisinde EMEA ve APAC bölgelerinde de yaygınlaştırılması planlanıyor.

Güncel İçerikler