Türk Telekom’un Akıllı Teknolojiler IoT Hackathonu kazanan projeleri belli oldu

Türk Telekom tarafından, meslek yüksekokulları ve liselerinde eğitim gören öğrencilere yönelik nesnelerin interneti, programlama ve bulut bilişim gibi konularda teorik ve pratik bilgilerden oluşan eğitimlerin verildiği ‘Yeni Nesil Gelecek’ projesinin ilk fazı tamamlandı. Habitat ile birlikte hayata geçirilen projenin ilk bölümünü ‘Akıllı Teknolojiler IoT Hackathonu’ ile sonlandıran Türk Telekom, fikrine güvenen tüm genç takımları; nesnelerin internetini kullanarak, faydalı, dijital ve yenilikçi çözümler geliştirmek üzere 48 saat süren bir çalıştayda buluşturdu. Çalıştayın sonucunda; su kaynaklarını analiz ederek kirli su kullanımından kaynaklanan zehirlenmeleri önlemeyi amaçlayan proje birinci; kodlama bilmeyen kişilere IoT geliştirme olanağı sağlayan proje ikinci; enkaz altındaki afetzedelerin konumlarının tespiti projesi de üçüncü oldu.

Kazanan Projeler

  1. Su Takip Sistemi: FuBang ekibinin, su kaynaklarını analiz ederek kirli su kullanımından kaynaklanan zehirlenmeleri önlemeyi amaçlayan projesi, 15.000 TL’lik birincilik ödülünün sahibi oldu.
  2. IoT Simple: YönTeam ekibinin, kodlama bilmeyen kişilere IoT geliştirme olanağı sağlayan proje, 10.000 TL’lik ikincilik ödülü kazandı.
  3. Search Band: E-Karem ekibinin, enkaz altındaki afetzedelerin konumlarının tespiti projesi de 5000 TL’lik üçüncülük ödülünü kazandı.

Güncel İçerikler