HumanUp : Yazılım ve bilişim odağında İzmir merkezli kariyer platformu

Dikkan çeken girişimlerden HumanUp, yazılım ve bilişim yeteneklerinin “kimliklerini gizleyerek anonim olarak” kariyer fırsatlarını keşfetmelerini sağlıyor. Platformu mobil cihazınıza App Store veya Google Play‘den indirebilirsiniz.

İskender Hepkarşı ve Gökhan Güngör tarafından 2019’da İzmir’de kurulan girişim HumanUp, geleneksel kariyer platformlarının aksine, özellikle pasif iş arayışında olan, kariyer fırsatlarından “gizlilik” çerçevesinde haberdar olmak isteyen yazılım ve bilişim yeteneklerinin anonim olarak kariyer fırsatlarını değerlendirmelerini sağlayan bir platform.

Girişimin kurucu ortağı İskender “Türkiye’de çalışanların %73’ü pasif olarak iş arıyor; yani gelebilecek tekliflere açıklar ve bu teklifleri değerlendirmek istiyorlar. Ancak, işverenler tarafından ‘iş arayan’ olarak etiketlenmemek için bu kişilerin profil ya da özgeçmişlerini bulmak çok zor. Diğer taraftan da bilişim ve teknoloji firmaları, ekiplerine katacakları yetenekleri kariyer sitelerinden ziyade referans ya da transfer ile aralarına katmayı tercih ediyorlar. Ancak bu yeteneklere de ulaşmak o kadar kolay olmuyor. HumanUp ise, firmalar ile bu yetenekleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir kariyer platformu olarak karşımıza çıkıyor.” dedi.

Peki HumanUp Nasıl Çalışıyor?

Adaylar kayıt olup anonim olarak profillerini dolduruyorlar; daha sonra HumanUp algoritması “Kariyer Yolum” isimli zaman tünelinde (timeline) adaya uygun ilanları getiriyor.

Aday, kendine uygun ve ilgilendiği ilanlara “Like” atıp ilgisini belli ediyor. Adayın bu ilgisini alan firma, adayın anonim profilini inceleyip adayla iletişim kurmak isterse “Like” atıyor ve eşleşme gerçekleşip adayın tüm iletişim bilgileri ve profili firmaya açılıyor.

Adaylar, ilgilendikleri tüm ilanların süreçlerini, detaylarını, red nedenlerini İlgilendiklerim/İlgilenenler kısmından takip edebiliyor.

Firma’nın adaya Dislike atması durumunda ise adaya firmanın kendisi ile ilgilenmediği şeklinde bir bildirim gidiyor.

Firma tarafında ise 5 dakikada üye olup firma profilinizi oluşturabilirsiniz. İlan oluşturup sistemde yayınladıktan sonra, HumanUp algoritması “Keşfet” adlı zaman tünelinde ilanınıza uygun adayların anonim profilleri listeleniyor. Bu adaylardan ilgilendiklerinize Like, ilgilenmediklerinize ise Dislike atıyorsunuz. “Like (Beğen)” attığınız adaya giden bildirim sonucu aday da sizin ilanınıza Like atarsa yine aynı şekilde karşılıklı eşleşme oluyor ve adayın tüm profili size açılıyor.

Diğer taraftan KEŞFET zaman tünelinde bazı adayların anonim profillerinin sağ üst kısmında ‘İlanınızı Beğenen Aday’ yazısı gördüğünüzde; bu adayın ilanınızda ilgilendiğini, siz de Like atarsanız adayın profilinin size otomatik açılacağı anlamına geliyor.

Süreçler” kısmına geçtiğiniz adaylar ile ise tüm sürecinizi tek bir adımda takip edebileceğiniz bir Aday Takip Sistemi mevcut. Bu kısımlarda adayların süreçlerini yönetebilir, adaylara not ve toplantı ekleyebilir, adaylara günün sonunda puan verebilirsiniz. Böylece HumanUp sayesinde firmalar, tüm pozisyonlarına ait tüm süreçlerini tek bir ekranda görüp geçmişe ait tüm verilerini burada saklayabiliyor.

Firmalara 1 ilan ve 15 eşleşme ücretsiz

HumanUp’a üye olan tüm firmalar 1 ilan ve 15 eşleşme ücretsiz olarak kullanabiliyor. Daha sonra ise platformdan diledikleri paketleri satın alabiliyorlar. 150’den fazla firmanın üye olduğu HumanUp’ta şu anda 30’dan fazla ilan yayında.

Dinamik bir akışa sahip olan HumanUp, firmaların ve adayların karşısına her gün uygun ilan ve adaylar çıkartıyor. Aday ve firmaların tek yapması gereken, düzenli olarak profillerine girip uygun olan anonim adayları ya da ilanlara LIKE (Beğen) ya da DISLIKE (Beğenmedim) atmak.

Güncel İçerikler