AppNava: Oyun ve uygulama geliştiricilerin kendi kullanıcılarını iyi tanımasını sağlayan SaaS

Yerli girişim AppNava, mobil oyun ve uygulama geliştiricilerinin ve yayıncıların kullanıcılarını daha iyi tanıyarak kullanıcı özelinde doğru aksiyon almasını sağlayan analitik bir SaaS platform girişimidir.

Damla Dokuzoğlu tarafından Mayıs 2019’da ODTÜ Teknokent’te kurulan AppNava’nın ortakları arasına daha sonra; Ahmet Rıdvan Potur, Burkay Sucu ve Kıvanç Kamay katıldı. Toplamda ise çalışanlar dahil 9 kişilik bir ekipten oluşuyor.

Girişim temel olarak; Her uygulamanın kullanıcılarının ihtiyaç ve beklentileri farklı olduğu için, her kullanıcıya farklı hizmetler sunarak, mutlu ve karlılığı yüksek müşteri kitleleri kurulmasını sağlıyor. Bunu kullanıcıların segmentine göre oyunda ya da uygulamada kalma sürelerini, harcama trendlerini ve gelecekteki davranışları veri odaklı makine öğrenme algoritmaları ile hesaplayıp, yeni gelen kullanıcıların gelecekte nasıl davranacağını da tahmin ederek gerçekleştiriyor. Kullanıcı özelinde hedeflenmiş içerik, fiyatlama, reklam gösterimi, oyun içi satış ve özel teklif kampanyaları sunuyor.

Kurucuları tarafından giriş bariyerinin oldukça yüksek olduğu bir alanda konumlanan AppNava en büyük gücünü veri işleme ve anlam çıkarma kapasitesinden alıyor. Bunu kendine özgü olan akıllı makine öğrenme algoritmaları ile yapıyor. Mobil oyun ve uygulama geliştiriciler ve yayıncılar sektörü gibi yüksek rekabetin olduğu bir sektörde yer alan AppNava hızlı bir şekilde doğru bilgiyi kullanıcılarına sunmayı hedefliyor. Verilerin zamanında işlenmediği her durumu kayıp olarak görüp bu kaybı minimuma indirmek için çalışıyor. Ayrıca aylarca sürecek olan insan gözüyle yapılan analizler, danışmanlıklar yerine günler içerisinde sonuca ulaşabilmeyi de sağlıyor.

Girişimin hedefleri arasında yerel pazarda; tüm oyun ve uygulama geliştiren, yayınlayan kuruluşlara ulaşmak istiyor. Global pazarı yeni yeni deneyimlemeye başlayan platform bu pazarda da önceki kullanıcılarıyla birlikte Haziran 2020’de 50 aktif global kullanıcıya ulaşmak istiyor.

AppNava, Türkiye oyun geliştirme pazarında önemli bir paya sahip ve bu pazarda yetenekli insanlar zaman ve emeklerini harcıyor, harcanan bu emek ve zamanı maksimum verimlilikle geri dönmesini sağlarken karlılıklarını artırarak devam etmelerine, daha büyük projeler yapmalarına da katkı sağlıyor. Ayrıca AppNava, Türk Telekom’un Pilot hızlandırma programının 9. dönem girişimleri arasında da yer alıyor.

Güncel İçerikler