Avrupa’da kurulan yeni fon A/O PropTech, emlakçılığı yok etmek için 250 milyon dolar harcayacak

Bir süredir teknoloji dünyasındaki değişiklikler emlak sektörünü de ciddi oranda etkiliyor. 2010’lu yıllarla birlikte neredeyse tamamı dijital dünyaya taşınan emlak ilan sistemi, 360 derece ev / ofis turu gibi teknolojilerle de destekleniyor. Ancak mevcut pazarda tüm bu teknolojik gelişmeler emlakçılık sektöründe yer alan gayrimenkul şirketlerinin pazarlamasını destekliyor ve emlakçılığı bir otomasyon haline getirmiyor.

Avrupa’da kurulan yeni yatırım fonu A/O PropTech, emlak sektöründe teknoloji girişimlerine yatırım yaparak emlakçılığı ortadan kaldırmayı hedefliyor. Emlak sektöründe önemli bir değişiklik yapmayı hedefleyen yatırım fonu, emlakçılığı teknolojiyle otomasyon haline getiren ve gayrimenkul sahibinin işini daha da kolaylaştıracak teknoloji şirketlerine yatırım yapacak. Şirket bu girişimlere yatırım yapmak için 250 milyon dolar fona sahip.

A/O PropTech kalıcı sermaye olarak faaliyet gösterecek

Standart olarak 2-5 yıl döngüye sahip bir fon olmak yerine hissedarlarının olduğu bir şirket gibi hareket eden A/O PropTech, kalıcı sermayesi sayesinde yatırım yaptığı girişimlerin satışı için daha uzun vadeli düşünüyor.

A/O PropTech’in bugüne kadar yaptığı yatırımlar arasında Bricklane, Fornova ve 32 milyon dolarlık yatırımla B serisi yatırım turuna liderlik ettiği emlak yönetim platformu Plentific yer alıyor. Avrupa merkezli fon, bugüne kadar ABD ve İsrail’de toplam 10 girişime yatırım ypatı.

Güncel İçerikler