Netflix, Türkiye’de ücretsiz bir aylık deneme üyeliğini kaldırdı

Dünyanın en popüler çevrimiçi yayın servislerinden Netflix, sunduğu özel yapımların ve geniş içerik arşivinin henüz abonesi olmayan kullanıcılar tarafından daha net bir şekilde anlaşılabilmesi için bir aylık ücretsiz deneme üyeliği imkanı sunuyordu. Böylelikle Netflix’e abone olmayan kişiler, platformu ilk 30 gün ücretsiz kullanarak sahip olduğu özellikleri görüp içeriklere ulaşabiliyordu.

Netflix, aldığı yeni bir kararla Türkiye’deki kullanıcılar için 30 gün ücretsiz deneme aboneliğini kaldırdı. Artık daha önce Netflix abonesi olmamış kullanıcılar, ücretsiz deneme üyeliğinden yararlanamıyor. Kullanıcıların Netflix’e ulaşması için kendilerine uygun planla abonelik modelini seçmesi ve ilk ay abonelik ücretini de ödeyerek Netflix’i kullanmaya başlaması gerekiyor.

Netflix neden deneme üyeliğini kaldırdı?

Netflix, Spotify, Apple Music, YouTube Premium ve Amazon Prime gibi birçok dijital içerik platformu kullanıcıları abone olmaya ikna edebilmek için genellikle kullanıcılarına 30 günlük ücretsiz deneme hakkı veriyor. Bu deneme hakkı, kullanıcılara o servisin para vermeye değer olup olmadığı hakkında test imkanı sunuyor.

Ancak Türkiye koşullarına baktığımızda henüz Apple TV+ ve Amazon Prime gibi servisler Türkiye’de yaygınlaşmadığı için Netflix’in yerli platformlar BluTV ve puhuTV dışında güçlü bir rakibi bulunmuyor. Öte yandan Netflix, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de yaptığı hem şehir içi reklamlar hem de çevrimiçi reklamlarla artık herkes tarafından biliniyor. Bu yüzden Netflix, kullanıcıların servisi denemeye ihtiyaç duymadan abone olmayı kabul edeceğini düşünüyor ve bu yüzden kullanıcılardan ilk ay ücretini de almak istiyor olabilir.

Ayrıca diğer bir seçenek de kullanıcılar sürekli yeni hesaplar açarak Netflix’in deneme hakkını ihlal ediyor ve abonelik ücreti ödemeden sürekli Netflix’i ücretsiz kullanmaya çalışıyor olabilir. Bu nedenle Netflix’in Türkiye’de kullanım haklarının ihlal edildiğini düşünerek de bu süreci iptal ettiği düşünülebilir.

Netflix’in deneme üyeliğini neden kaldırdığı elbette sadece tahminlerden ibaret. Şirket, henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yayınlamadı.

Güncel İçerikler