Sosyal Girişimciler için ödüllü İGA Sosyal Hackathon başvuruları açıldı

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan İstanbul Havalimanı yeni bir hackathon ile İGA Sosyal Hackathon kapsamında kapılarını sosyal girişimcilere açıyor.

20-22 Mart 2020 tarihlerinde sosyal girişimciler, grafik tasarımcıları, ara yüz tasarımcıları ve proje yöneticilerinin bir araya geleceği İGA Social Hack’te toplumsal sorunlara akıllı dijital çözümler geliştirilecek.

İGA Sosyal Hack’te dereceye giren projelerin yarışma sonrasında geliştirilmesiyle hem toplumsal fayda içeren proje fikirlerinin hayata geçirilmesi hem de sosyal girişimciliğin desteklenmesi hedefleniyor.

Son Başvuru: 15 Şubat 2020

Başvurunuzu: igasocialhack.com adresinden yapabilirsiniz.

Başvuru süreci 15 Şubat 2020’ye kadar sürecek “İGA Sosyal Hack” yarışmasında, katılımcılardan iki farklı konu başlığında iş ya da proje fikirleri geliştirmeleri bekleniyor. Katılımcılar İGA Sosyal Hack kapsamında, sosyal kalkınma başlığında İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme konusunda sürdürülebilir, yenilikçi ve insan merkezli proje fikirleri ile sosyo-ekonomik kalkınmaya odaklanacak.

Sosyo-ekonomik kalkınma bağlamında; genç istihdamını teşvik edici, kadınların sosyo-ekonomik hayata entegrasyonunu sağlayacak, engelli-yaşlı-çocuk yararı gözeten, havalimanına komşu mahallelerde yaşayan yerel halk için tarım ve hayvancılık dahil olmak üzere girişimcilik projeleri, topluma fayda sağlayacak yeni iş fikirleri ile havalimanı operasyon sürecinde hem çalışanların hem de yolcuların konforunu artıracak pozitif katkılı projeler üretilmesi beklenmektedir.

Katılımcılar, Yaşanabilir ve Sürdürülebilir Şehirler/Topluluklar konu başlığında ise iklim değişikliğine uyum, afetlere hazırlık, sürdürülebilir gıda tedariği, atık yönetimi gibi sürdürülebilirlik ve çevre konularında iş ya da proje fikirleri üretecek.

En iyi projeye 100 bin TL’ye kadar destek verilecek

20-22 Mart 2020 tarihleri arasında katılımcıların 4’er kişilik gruplar hâlinde yarışacağı İGA Sosyal Hack’te, iki farklı konu başlığında ilk 3’e giren 6 grup, proje fikirlerini geliştirecekleri ikinci aşamaya geçmek için çabalayacak.

İlk aşama sonucu dereceye giren gruplara 1.’lik ödülü olarak 5.000 TL, 2.’lik ödülü olarak 3.000 TL ve 3.’lük ödülü olarak 2.000 TL verilecek.

Sosyal Hack’in ardından iki farklı konu başlığında dereceye giren 6 grup, 18 Nisan 2020’deki ikinci aşamaya geçecekler. Gruplar, çok sayıda uzmanın katıldığı etkinlikte projelerini sunacak ve hibe çağrısına uygun başvurular jüri tarafından değerlendirilerek, desteğe uygun görülmesi halinde birinci olan proje 100.000 TL‘ye kadar desteklenebilecek.

Güncel İçerikler