Elon Musk’ın Tesla’sı, 100 milyar doları aşan ilk ABD’li otomobil üreticisi oldu

2003 yılında Martin Eberhard tarafından kurulan ve Elon Musk tarafından satın aldıktan sonra yeni ürün gamında yapılan önemli değişikliklerle kısa sürede dünya otomobil sektöründe büyük ses getiren Tesla‘nın değeri 100 milyar doları aştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin efsanevi otomobili Mustang’in üreticisi Ford‘tan ve General Motors‘dan önce 100 milyar dolar değerlemeye ulaşmayı başaran Tesla, 100 milyar dolar barajını geçen ilk ABD’li otomobil üreticisi olma unvanını kazandı. Tesla bu başarısıyla birlikte dünyanın en değerli otomobil şirketi Toyota Motor Company’e değeri en yakın otomobil üreticilerinden biri oldu.

Tesla’nın hızlı yükselişi girişimlerle sağladığı inovasyona dayanıyor

Bir girişim olarak başlayan ve otomobil sektöründe attığı cesur adımlarla sektörün dinamiklerini değiştiren elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yükselen şirket değerini diğer girişimlerle yaptığı iş birliğiyle destekliyor. Rakibi olan üreticiler, kurumsal yapıların içinde ciddi ve uzun süreli yönetim kurulu kararlarıyla AR-GE çalışmaları yürütmeye ya da inovatif otomobiller tasarlamaya karar verirken Tesla, bünyesinde girişimleri ekliyor. Sürücüsüz otomobil teknolojileri geliştiren DeepScale gibi girişimleri satın alan Tesla, hem yeni girişimler üretmeye hem de başarılı girişimlerle iş birliği yapmaya devam ediyor. Böylelikle önünde ciddi engeller olmadan, özgür bir şekilde tüm AR-GE faaliyetlerini yürütüyor.

Elektrikli otomobiller sektöründe Tesla’nın attığı cesur adımlarla birlikte diğer otomobil üreticileri de elektrikli otomobillerini tüketicilerle buluşturmaya başladı. Jaguar, BMW ve Audi gibi pazarında güçlü üreticilerin elektrikli otomobilleriyle Tesla’yı zorlayacak olduğu düşünülse de şu an için rakip elektrikli otomobillerin Tesla’nın şirket değerine olumsuz bir yansıması görülmüyor. Muhtemelen bu durum, diğer otomobil üreticilerinin yeni otomobilleriyle elektrikli otomobil pazarını büyüttüğü anlamına geliyor.

 

Güncel İçerikler