Avrupa merkezli açık bankacılık platformu Tink 90 milyon euro yatırım aldı

Dünyanın önde gelen bankaları ve finans şirketleri, bankacılığın geleceğini değiştirecek açık bankacılık ile ilgili fırsatları yakalamak için büyük bir çaba sarf ediyor. Bazı bankalar kendi bünyesinde açık bankacılık platformları geliştirirken birçok büyük finans kuruluşu, açık bankacılık girişimlerine yatırım yapmayı tercih ediyor.

Açık bankacılık alanında faaliyet gösteren girişimlerle ilgili en yakın yatırım haberi Tink’ten geldi. İsveç’te kurulan Avrupa merkezli açık bankacılık platformu Tink, 90 milyon euro yatırım aldı. Şirketin yeni yatırım turuna Dawn Capital, HMI Capital ve Insight Partners liderlik etti. Ayrıca yeni turdaki yatırımcılar arasında İtalya’nın lider finansal hizmetler ağı Poste Italiane de yer aldı.

Şirket sadece 11 ay önce 56 milyon euro yatırıma ulaşmıştı

Tink’in aldığı yeni yatırımla birlikte pazarda çok daha etkin bir oyuncu olacağı belirtilirken şirketin bir önceki yatırım turu da geleceğinin parlak olduğuna ilişkin beklentileri yükseltiyor. Tink sadece 11 ay önce 56 milyon euro yatırım almıştı. Şirketin bu turdan önceki yatırımcıları arasında Heartcore Capital, ABN AMRO Ventures ve BNP Paribas’ın girişim kolu Opera Tech Ventures yer alıyordu.

Sahip olduğu dört API ile şu anda bankalara hesap birleştirme, ödeme başlatma, kişisel finans yönetimi ve veri zenginleştirme konularında hizmet veren Tink, aldığı yeni yatırımla birlikte Avrupa’nın en büyük açık bankacılık platformu olmak istiyor. Şirketin şu anda 300’e yakın çalışanı bulunuyor.

Güncel İçerikler