VR tabanlı girişim Immersive Factory, WaterStart Capital’den 1 milyon Euro yatırım aldı

Bir Vive X şirketi olan ve çevrim içi platformlar üzerinden endüstriyel grupların iş birliğiyle sanal gerçeklik tabanlı mesleki sağlık, güvenlik ve çevre eğitimleri sunan girişim Immersive Factory, WaterStart Capital’den (NCI) 1 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Üç yıl önce dört girişimci; Olivier Pierre (CEO), Bertrand Pierre (CCO), Philippe Timsit ve Francis Savic tarafından kurulan Immersive Factory, Londra’da HTC VIVE X programı ve Fransa’da Shell LiveWIRE tarafından destekleniyor. Paris’teki yönetim ve satış merkezi ile Albi’deki Ar-Ge merkezinde yaklaşık 30 çalışana sahip olan şirket, sanal gerçeklik tabanlı eğitimlere odaklanarak bu eğitimleri sunduğu platformu da geliştirmeye devam ediyor.

Immersive Factory’nin VR eğitimleri tehlikeli durumların simülasyonunu gerçekleştirerek geleneksel eğitimlere göre çok daha etkili oluyor. Eğitime katılanlara işlerinde karşılaşabilecekleri riskler ilk elden gösterilerek kaza oranının azaltılması ve çalışan davranışlarının iyileştirilmesi hedefleniyor. Eğitimlerde gerçekçi bir sanal ortama giren çalışanlar, iş prosedürlerini deneyebiliyor ve güvenlik kuralları ihlal edildiğinde neler yaşanacağını görebiliyor. Eğitimin sonunda yöneticiler, çalışanların yaptıkları hatalar hakkında ayrıntılı istatistikler elde edebiliyor. Kurumlar sanal gerçeklik tabanlı eğitimleri yalnızca çalışanların davranışlarını değerlendirmek için değil, iş yerinde değişime öncülük edecek ve güvenliği artıracak hedefler hakkında bilgi vermek için de kullanabiliyor.

Immersive Factory bugün yaklaşık yüz önemli müşteriye hizmet veriyor. Bunlar arasında Shell, Colas, Siemens, Moët Hennessy, Suez, Volvo, P&G, Engie, Airbus, EDF, Veolia, Saint Gobain, Orano, Eiffage, Bureau Veritas ve Air Liquide gibi şirketler yer alıyor. Şirket, sanal gerçeklik kurulumlarında müşterilerine destek olmak ve platformun tanıtımını yapmak için kurduğu perakende ağında 40’tan fazla iş ortağıyla birlikte çalışıyor. Immersive Factory, aldığı yatırımla çalışmalarını global düzeye taşıyıp her bölgede müşterilerine destek sunmayı ve mesleki sağlık ve güvenlik eğitimlerindeki yöntemleri yenilemeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler