Seyahat girişimi Comtravo, Microsoft’un girişim fonundan yatırım aldı

Berlin merkezli iş seyahati planlanlama uygulaması Comtravo, Eylül 2019’da tamamlanan yatırım turunun toplam boyutunu 30 milyon euroya çıkaracak şekilde 9 milyon dolar ek yatırım aldı. Yatırım turunda en dikkat çekici nokta ise Microsoft‘un girişim fonu M12‘nin tura katılması oldu. M12’nin yanı sıra Avrupa’nın en büyük seyahat şirketlerinden BCD Travel’ın eski CEO’su Joop Drechsel de tura katılan yatırımcılar arasında yerini aldı.

Seri B yatırım turuna katılan diğer yatırımcılar ise Endeit Capital, Deutsche Bank, Creandum, Project A, btov, AER Ticket ve Jan Valentin oldu. Aynı zamanda yatırımcı olarak Comtravo’yu destekleyen Joop Drechsel şirketin yönetim kuruluna katıldı.

Sadece iş seyahatleri planlayarak robotikle insan gücünü birleştiriyor

2015 yılında kurulan ve bugüne kadar DACH bölgesinde (Almanya, Avusturya ve İsviçre) 900’ün üstünde orta ölçekli işletmeye hizmet veren Comtravo, yaptığı iş seyahati rezervasyonlarının %60’ını tamamen yazılımsal olarak yönetiyor. Aynı zamanda yapay zeka altyapısıyla çalışan Comtravo, şirketlerin daha önce yaptığı seyahatleri öğrenerek şirketlerin ve iş gruplarının hoşuna gidebilecek yeni iş seyahatleri planlıyor.

Şirketin operasyonlarının %40’ı ise insan gücüyle ilerliyor. Çok büyük gruplardan oluşan iş seyahatleri için seyahat planlamaları Comtravo’nun seyahat uzmanları tarafından yönetiliyor. Yine burada da uzmanlar şirketler için en iyi seçenekleri değerlendiriyor ve şirketlerin ilerleyen seyahatlerde otomasyonla hizmet alması kolaylaştırılıyor. Yine de seyahat alanında yapay zeka teknolojileri geliştiren bir şirket henüz tamamen otomasyonla hizmet veremiyor.

Güncel İçerikler