Mandal: İş insanları ve etkili kişiler için profesyonel iletişim ağı

egirişim’de girişiminin yayınlanması için başvuru yapan girişimlerden Mandal, kişisel iletişim bilgileri kullanılmadan, belirlenen aranma ücretiyle ciddiyetin sağlandığı, bilgi birikimi ve kabiliyetlerin ulaşılabilir hale getirildiği kullanıcılarının tamamının listelenme ve etkileşim için onaylanmak zorunda olduğu profesyonel iş ağıdır.

Muhammed Enes Okullu ve Masum Ayanoğlu tarafından Ekim 2017’de faaliyetlerine başlayan Mandal, Haziran 2019’da App Store’da listelendi. İlk olarak çalışmalarına Marmara Üniversitesi Teknopark’ta başlayan girişim şimdi Home Ofis olarak devam ediyor. Ayrıca ödeyen müşterileri mevcut durumda.

Mandal, iletişim sektöründe aggregatortoplayıcı‘ iş modeline sahip bir girişim. Kişiler, müsait olan kullanıcıların bilgi birikimi ve kabiliyetine belirlenen aranma ücretini ödeyerek 10 dakika üst limitli, iki kullanıcının onayıyla daha sonra kalan süre dahilinde mandal üzerinden gerçekleşen sesli görüşme ile ulaşıyor. Aranan kullanıcının onayıyla 72 saat süreli mesajlaşma oturumu da açılabiliyor.

Girişimin pazardaki rakileri hakkında yorum yapmak gerekirse, aynı işi yapan başka bir uygulama olmamakla birlikte aynı işi farklı methotlarla yapan uygulamar mevcut. Mandal’da kullanıcıların tamamı listelenme ve kullanıcıların etkileşimi için sosyal medya hesabı ve fotoğraf onayı gerekiyor. Meslek, iş tecrübesi, şirket ve uzmanlık seçimi de LinkedIn bağlantısı ile otomatik olarak yapılıyor. Arama alacak kullanıcının LinkedIn hesabını bağlamak zorunda olduğunu da belirtelim. Dolaysıyla rastgele bir görüşme gerçekleşmesi söz konusu değil, tamamen onaylı kullanıcılar arasında kurulan bir ağ olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye’deki girişimleri paylaşmaya devam ediyoruz. Yeni girişimleri keşfettikçe onları sizlerle buluşturacağız.

Güncel İçerikler