Grip aşısı geliştiren sağlık girişimi Codagenix 20 milyon dolar yatırım aldı

2012 yılında New York’taki Stony Brook Üniversitesi‘nin bir uzantısı olarak kurulan ve ayrı bir girişim olarak yoluna devam eden sağlık girişimi Codagenix, düzenlediği yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım almayı başardı. Adjuvant Capital tarafından yönetilen yatırım turunda Codagenix’in yatırımcıları arasında Euclidean Capital ve Topspin Partners yer aldı.

Codagenix aldığı 20 milyon dolarlık yatırımı birinci faz denemelerinde RSV ve grip aşılarının ve meme kanserinin tedavisi için onkoloji programının geliştirilmesi için kullanacağını belirtti. Ayrıca şirket, halkın yaşadığı ancak ihmal edildiği düşünülen sağlık sorunları için de iki farklı aşı geliştirecek.

Codagenix hangi alanda faaliyet gösteriyor?

Sağlık teknolojilerinde alanında faaliyet gösteren Codagenix, sahip olduğu teknolojiler sayesinde piyasada bulunan mevcut aşıları geliştirerek aynı etkiyi çok daha düşük maliyetlerle yakalayabiliyor. Böylelikle aşıları daha ulaşılabilir kılarak daha düşük gelire sahip halkın da aşılardan faydalanmasını ve ihmal edilen sağlık sorunlarıyla mücadele etmesini sağlıyor.

Codagenix’in yatırımcıları, şirketin geliştirdiği aşı teknolojisinin diğerlerinden daha düşük maliyetli ve daha iyi olmasını birçok ülke pazarı için büyük bir potansiyel olarak görüyor. Yatırımcılara göre Codagenix, daha önceki aşı girişimlerinin başarılı olmadığı ülkelerde de düşük maliyeti sayesinde başarılı olabilir.

Codagenix bugüne kadar risk sermayesinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Enstitüsü, Tarım Bakanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri Ordusu ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlardan da yatırım aldı. Şirket federal yapılardan toplam 11 milyon dolar toplarken risk sermayesi şirketlerinden ise 38 milyon dolar topladı.

Güncel İçerikler