Aylık ödeme modeline sahip MBA eğitimi girişimi Jolt, 14.1 milyon dolar yatırım aldı

Geleneksel işletme yönetimi kurslarının mevcut yapısını değiştiren ve standart müfredatları ortadan kaldırarak insanların paradan ve zamandan tasarruf etmesiyle maksimum verimlilikte eğitim almasını amaçlayan MBA eğitimi girişimi Jolt, Seri A turunda 14.1 milyon dolar yatırım aldı.

Balderton Capital tarafından yönetilen yatırım turunda Hillsven Capital ve Octopus Ventures‘ın katılımıyla 14.1 milyon dolar yatırım alan Jolt, toplam finansmanını üç yıllık süre içerisinde 23.3 milyon dolara yükseltti. Şirket aldığı yeni yatırımla birlikte İngiltere ve İsrail‘deki faaliyetlerini genişletmeyi ve Manhattan’da ilk kampüsünü açarak Amerika Birleşik Devletleri pazarına girmeyi hedefliyor. Şu anda Jolt, Londra’daki üç farklı kampüsüyle öğrencilerine hizmet veriyor. Yatırımla birlikte şirketin İngiltere pazarındaki hakimiyetini daha da arttıracağı tahmin ediliyor.

Jolt kendi iş modeliyle sektörde alternatifler yaratıyor

Jolt CEO’su ve kurucu ortağı Roei Deutsch‘un belirttiğine göre MBA eğitimi alanında insanların profesyonel kariyerini geliştirmeyi hedefleyen kurslar sınırlı kalıyor. Yükseköğretim programları için dünya genelinde her yıl 2.3 trilyon dolar harcanırken bu pastadan pay alan eğitim kurumları bir elin parmaklarını geçmiyor. Hal böyle olunca da tüm kurumlar birbirine yakın eğitim programları düzenliyor ve katılımcılar hangi eğitimleri alması gerektiği konusunda yönlendirilmeden bütünleşik programlara maruz kalıyor.

Pazarda bir alternatif olan Jolt ise kendi mobil uygulaması üzerinden MBA eğitimi almak isteyen kişiler için hangi dersleri alması gerektiğiyle ilgili seçenekler sunuyor ve katılımcılar ihtiyacı olan sınıfları seçiyor. Sınıf bazlı sertifika alan katılımcılar, sadece ihtiyaç duyduğu derslere geliyor ve seçtiği derse göre ücret ödüyor. Kullanıcılar kendine en yakın kampüsü ders almak için tercih edebiliyor.

Güncel İçerikler