Dünyanın ilk renkli e-ink ekrana sahip telefonu CES 2020’de tanıtıldı

Ekran teknolojileri alanında önemli atılımlar yapan Çin merkezli teknoloji şirketi Hisense, dünyanın ilk renkli e-ink (elektronik mürekkep) ekrana sahip akıllı telefonunu Las Vegas’ta düzenlenen CES 2020‘de tanıttı.

Hisense’in daha önce duyurduğu e-ink ekranlı Hisense A5 telefonuyla benzer özellikler taşıyacak yeni telefonu, bu kez renkli elektronik mürekkepli ekranı sayesinde kullanıcıların renkleri görebildiği bir akıllı telefonu haftalarca sürecek pil ömrüyle kullanmasına olanak tanıyacak.

Renkli e-ink ekranlarla birlikte e-kitap okuyucuların deneyimi de değişecek

Renkli e-ink ekranlarla birlikte kullanıcılar artık kitap okuyucularda ya da e-ink ekranlı diğer cihazlarda sadece siyah – beyaz renkler görmek zorunda olmayacak. E-Ink Painting teknolojisi sayesinde ekrana yansıyan görüntüler renkli bir şekilde görülebilecek. Bu durum pil ömrünü çok olumsuz yönde etkilemezken çocuk kitapları gibi fazla görsel ve renkli materyal içeren yayınların da e-kitap okuyuculara dahil olmasını sağlayacak.

Öte yandan renkli e-ink ekranlar, YotaPhone gibi akıllı telefonda ikinci ekranı konumlandırmak isteyen üreticiler için de yeni bir imkan sunacak. Kullanıcılar, telefonların arka yüzeyine yerleştirilmiş az pil tüketen renkli e-ink ekranlar sayesinde arka kamerada özçekim yaparken renkli şekilde fotoğrafın önizlemesini görebilecek.

2020 yılıyla birlikte renkli e-ink ekran teknolojisinin daha da yaygınlaşması ve son tüketiciye ulaşan ürünlerde sunulması bekleniyor.

Güncel İçerikler