Samsung akıllı telefonlar için görünmez klavyesini CES 2020’de tanıttı

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2020’de damga vuran önemli teknoloji üreticilerinden biri de Samsung oldu. Samsung akıllı telefonlar için geliştirdiği görünmez, yapay zeka destekli klavyesi SelfieType‘ı duyurdu.

Bugüne kadar gördüğümüz hologram klavyelerle aynı mantıkta çalışan ancak görsel hiçbir yansıması olmayan SelfieType, sahip olduğu yapay zeka sayesinde akıllı telefonunuzun ön kamerasıyla bir zemin üzerinde sanki fiziksel bir klavye varmış gibi yazı yazmanıza olanak tanıyor.

Boş zeminde basılan tuşlar ekrandaki klavyeye yansıyor

Kullanıcılar, harflerin yerini karıştırabileceği durumlarda ise ekranda görülen standart sanal klavyeyi rehber olarak alıyor. Kullanıcıların zemin üzerinde daha geniş bir alanda dokunduğu tuşlar ekrana yansıyor ve böylelikle yazım hatalarının önüne geçmek için kullanıcılara rehberlik ediyor.

Elbette Samsung’un görünmez klavyesi SelfieType’ın çalışması için akıllı telefonunuzun ön kamerasının dik bir pozisyonda boş bir zemine ve ellerinize bakar pozisyonda olması gerekiyor. Samsung Galaxy Fold’ta ise telefonu yarım katlamak ön kameranın zemine ve ellerinize bakması için yeterli oluyor.

Samsung tarafından paylaşılan görüntülerde Samsung Galaxy S10‘da test edilen ve başarılı olduğu görülen SelfieType’ın mevcut Samsung akıllı telefonlar için de kullanıma sunulup sunulmayacağı merak konusu. Konuyla ilgili Samsung tarafından yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor.

Samsung’un görünmez klavyesi SelfieType’ın nasıl çalıştığını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Güncel İçerikler