TOGG’ün ürettiği Türkiye’nin merakla beklenen yerli otomobili tanıtıldı

Türkiye’nin yerli otomobil projesi için 2018 yılında Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Zorlu Grubu ortaklığıyla kurulan Türkiye’nin Otomobili Gelişim Grubu Sanayi ve  A.Ş. (TOGG) tarafından üretilen yerli elektrikli otomobil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başta olmak üzere önemli devlet büyüklerinin katıldığı yerli elektrikli otomobil lansman törenini Türk medyasının yanı sıra uluslararası basın mensupları da yakından takip etti.

Gebze Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilen törenle birlikte tanıtılan yerli elektrikli otomobil hakkında tüm detayları egirişim olarak bu içeriğimizde sizlere aktarıyoruz.

Yerli otomobil hakkında detaylar

Tamamı elektrikli olan yerli otomobil, beş farklı modelle karşımıza çıkıyor. C segment Sedan ve SUV’den başlayan seçeneklerle sunulacak yerli otomobil, daha üst segmentlere de yayılarak tüm gelir gruplarına hitap ediyor. Modellerine göre performansı da değişen otomobiller 4×2 ve 4×4 seçenekleriyle sunuluyor. 200 beygirlik otomobil 7.6 saniyede, 400 beygirlik otomobil ise 4.8 saniyede 0’dan 100km hıza çıkıyor. Hızlı şarj özelliğiyle yerli otomobil, 30 dakikadan kısa bir sürede şarj olarak birçok elektrikli otomobile göre daha hızlı şarj oluyor. Yerli otomobil elektrikli olması nedeniyle sıfır emisyonla çalışıyor ve çevreye zarar vermiyor.

Güvenlik ve otonom sürüş gibi birçok konuda gelişmiş teknolojilere sahip olan yerli otomobil, holografik asistan özelliğiyle dünyadaki birçok otomobilden farklılaşarak yeni nesil bir teknolojiyi dünyada ilk kez bir otomobilde ortaya koyuyor. Yerli otomobil sınıfının en geniş hacimli otomobilli olmasıyla birlikte en uygun maliyetlerle üretilen otomobil olma sıfatını da taşıyor.

Yerli otomobilin markası 2020 yılında duyurulacak, 2022’de yollarda olacak

Gebze Bilişim Vadisi’nde düzenlenen törenle tanıtılan Türkiye’nin otomobilinin markası 2020 yılında duyurulacak. Duyurulacak marka, Türkiye’nin otomobilini dünyada temsil edecek. Bursa Gemlik’te kurulacak fabrikanın açılış töreni 2021 yılında gerçekleştirilecek. Fabrika 1 milyon metrekarelik alan üzerine inşaa edilecek. Yapılan açıklamalara göre yerli elektrikli otomobilin yollara çıkması için yapılacak çalışmalarla birlikte 20 bin kişiye istihdam sağlanacak. TOGG ortakları tarafından en az 500 milyon euro sermaye ortaya koyulurken yerli otomobil için en az 2.5 milyar euro yatırım yapılacak. Yerli otomobil projesiyle birlikte Türkiye’nin cari açığı 7.5 milyar dolar azalacak.

Yerli otomobilin yollara çıkacağı tarih ise 2022 yılı olarak işaret ediliyor. Satışından daha önce ön siparişe sunulabileceği belirtilen otomobil, ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ön sipariş verildi.

Güncel İçerikler