Tekne kiralama platformu yerli girişim Viravira, 2019 yılı detaylarını paylaştı

Türkiye’nin yüzde 100 online ilk ve tek tekne kiralama platformu Viravira, 2019 yazının sezon verilerini paylaştı. Viravira verilerine göre; kullanıcılar en çok Türkiye’den tekne kiralarken ülkemizi, Yunanistan ve Hırvatistan takip etti. Lokasyon olarak sezonun öne çıkan yerleri Türkiye’den Bozburun, Yunanistan’dan Patmos ve Hırvatistan’dan Brac Island olarak sıralandı. Kullanıcılar tekne tipi olarak yüzde 65 oranında gulet; yüzde 29 oranında yelkenliyi tercih etti. Katamaran ve motoryat da yine tercih edilen tekne türleri arasında yer aldı.

Yabancı turistler Türkiye’den vazgeçmiyor

Viravira üzerinden kiralama yapan yabancı turistlerin sayısı geçen yıla oranla yüzde 28 artış gösterirken ülkemiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Turistlerin en çok tercih ettiği rotalar, Türkiye’de Göcek ve Bozburun; Yunanistan’da Kos, Kalimnos, Leros, Patmos; Hırvatistan’da ise Split olarak sıralandı.

Ortalama 6 gün tatil yaptık

2019 yazında Viravira’dan kiralama yapanlar 25-55 yaş aralığında seyrederken kiralama yapanların yüzde 58’i erkeklerden, yüzde 42’si ise kadınlardan oluştu. Sezon boyunca kullanıcılar ortalama 6 günlük tatil yaparken; bir teknede ortalama 8 kişi yolculuğa çıktı. Viravira’dan tekne kiralayanlar bu yaz tatilinde ortalama 2 km yüzdü.

Pazar büyüklüğü 10 milyar doları aştı

Tekne turizminde 2019’da global pazar büyüklüğü 10,9 milyar dolar olurken; Avrupa pazarı ise 5,7 milyar dolar büyüklüğe ulaştı. Türkiye’de ise pazarın büyüklüğü 210 milyon dolar oldu. Türkiye’deki profesyonel tekne turizmi araç sayısı ise 1.791’e yükseldi.

Güncel İçerikler