Mobil müşteri hizmetleri platformu SOR’UN, 2020 yılı itibariyle iki ayrı şirkete ayrılıyor

2016 yılından beri Türkiye’de kurumsal şirketlere chat ve chatbot konularında hizmet veren SOR’UN, kurucu ortağı Anıl Kiper‘den doğrudan aldığımız bilgi ile 2020 itibariyle iki ayrı şirkete ayrılıyor.

Geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan chatbot tasarlama platformu MindBehind, SOR’UN şirketinden ayrılarak yoluna ayrı bir şirket olarak devam ediyor. SaaS bir ürün olarak her ölçekten şirkete kendi chatbotlarını tasarlama imkanı sunacak olan MindBehind odağını global pazarlara kaydıracak.

Kurulduğu günden bugüne conversational dönüşüm konusunda sektöre liderlik etmeye çalışan SOR’UN, 4 yıllık tecrübesini Conversational Design Service şirketi olarak devam ettirecek. Suite’le şirketlerin yazılı kanallarını tek platformdan yönetmelerini sağlayan SOR’UN, uzman ekibiyle şirketlerin kullanıcılarına sunduğu deneyimi iyileştirmekten de sorumlu olacak.

Conversation Design için yeni bir adım: SOR’UN Studio

Mesajlaşma platformlarının kullanımı dünya genelinde hızla artıyor, bu artışı dikkate almak zorunda olan şirketler iletişim kanallarını mesajlaşma platformuna taşıyor. Conversational dönüşüm paralelde diyalog tasarımı hizmeti veren şirketlerin artmasına da sebep oluyor. SOR’UN 4 yıldır yönettiği chat ve chatbot projelerinden kazandığı tecrübeyi, conversational dönüşüm hakkında markalara destek olmakta kullanacak.

SOR’UN yeni şirket yapılanmasıyla, conversational dönüşüme hazır olan markaların mesajlaşma platformlarında kullanıcılarına sunduğu deneyimi tasarlayacak, bu kanalların yönetimi konusunda tüm ihtiyaçları karşılayabilecek. SOR’UN Studio ekibinde farklı disiplinlerden uzmanlar bulunuyor. Scriptwriter, conversational ux designer, conversational ai designer, conversation expert ve customer engineer uzmanları hem chatbot hem de canlı destek hizmetleriyle mesajlaşma deneyimi uçtan uca tasarlayabilecek.

Güncel İçerikler