Utility Day girişimcilik programında ilk üçe giren girişimcilere 300 bin TL ödül verildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) koordinatörlüğünde Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) tarafından düzenlenen “4. Enerjide Ar-Ge Çalıştayı tamamlandı.

Çalıştayın son gününde “EPDK&ELDER Utility Day” Girişimcilik Programının finaline kalan 10 firma, sunumlarını yaparak girişimlerini izleyici olarak yer alan potansiyel yatırımcılara ve dağıtım şirketlerine tanıtma fırsatı yakaladı. Kazanan başarılı girişimciler ödüllerini, EPDK Ar-Ge Komisyon Başkanı Ali Rıza Dinç ve ELDER temsilcisi Şadi Büyükkeçeci’den aldılar.

Toplam 300 Bin TL’lik ödül sahiplerini buldu

  • EPDK & ELDER Utility Day Girişimcilik Programının finalinde; üçüncülük ödülü olan 50 bin TL’ye, “Mikroşebeke Denetleyici ve Optimize Edici” Projesiyle Earsis Mühendislik Teknolojileri ve Ar-Ge Çözümleri firması ödül almaya hak kazandı.
  • 100 bin TL’lik ikincilik ödülünü, Blink Enerji’nin “Plectron: Buz Yükü Engelleme ve Data Toplama Cihazı” Projesi kazandı.
  • 150 bin TL’lik büyük ödülün sahibi ise “Binalarda Yapay Zekâ ile Enerji Tasarrufu ve Konfor Modellemeleri” Projesiyle Sensgreen firması oldu.

Güncel İçerikler