Fintech girişim Kobaküs, Arz Portföy’den 2.15 milyon TL yatırım aldı

Açık bankacılık alanında ülkemizde ve yurtdışında göstermiş olduğu başarıları sayesinde yatırımcıların dikkatini çeken yerli girişimi Kobaküs, Arz Portföy’den 2.15 milyon TL yatırım aldığını duyurdu.

Kobaküs, tek bir platform üzerinden Türkiye’deki tüm bankalarla entegre olup güncel finans takibi, anlık raporlama, anlık banka hesap hareketleri ve cari hesap takibi gibi özellikler sunuyor.

SAP, LOGO, Oracle gibi ERP sistemlerine tam entegrasyon özelliği mevcut olan Kobaküs, entegrasyonlarla birlikte kullanıcılarına yüksek oranda zaman ve maddi tasarruf sağlamayı vaat ediyor. Örneğin, birden çok bankayla çalışan bir şirket Kobaküs üzerinden tüm hesaplarını tek ekranda görüyor ve bu verileri ERP sistemine aktararak otomatik muhasebe yapıyor.

PSD2 regülasyonunu ve Merkez Bankası süreçlerini yakından takip eden Kobaküs son duyumlarımıza göre alt yapısını açarak, Visa ve Asseco ile beraber açık bankacılık uygulamaları geliştirmeye başladı.

Kobaküs aldığı bu yatırımı, yurtdışı faaliyetlerine giriş ve büyüme amaçlı kullanacaklarını belirtti. Kobaküs yeni yatırım ile beraber 2020 yılı içerisinde 20 bin kurumsal müşteriye ulaşmayı hedefliyor. Kobaküs’ün aynı sektörde yer alan global oyuncularla iş birliği yaptığı biliniyor. Bu gelişmeler neticesinde Kobaküs, Almanya merkezli, Tüm Avrupa ülkelerine hizmet verecek olan ‘’Kobaküs Europe’’ projesi için hazırlanıyor. Yakın bir süreçte yurtdışı operasyonlarıyla ilgili 2. bir yatırım alacaklarını bildirdiler.

Kobaküs’ün Alt Yapısı Yeni Finteklerin Gelişmesine İmkan Sağlıyor

Kobaküs şu an bankalardan aldığı hesap hareketleri servislerini ( AISPs ) kendi uygulamalarını geliştirebilmeleri için bankalara, geliştiricilere, finteklere ve ERP sistemlerine bu alt yapıyı sağlamaktadır. Bu alt yapıyı kullanan 3. Parti yazılımlar tek tek bankalardan verileri almak yerine Kobaküs’ten tek API alarak bütün bankalara bağlanabiliyorlar. Böylece fintek uygulaması geliştirmek isteyen geliştiriciler, bankalar ile herhangi bir anlaşma yapmadan saniyeler içerisinde tüm bankalara entegre oluyor, kendi uygulamalarında hesap hareketlerini gösterebiliyor.

Güncel İçerikler