Fintech girişim NKolayOfis, yoluna yeni adı KolayBi ile devam edecek

QNB Finansbank’ın ilk dönem girişimleri arasına seçilen bulut tabanlı ön muhasebe programı NKolayOfis, yeni adı KolayBi’ ile KOBİ’lere web tabanlı ön muhasebe ile finansal çözümler sunan bir platform haline geliyor.

Girişimin değerlemesi: 1.25 milyon dolar

NKolayOfis adı ile yola çıkan girişim, 2017 yılında kullanıma sunulmuş, geçtiğimiz yıl ilk yatırımını StartersHub ve TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil’den alarak 1.25 milyon dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Bu yatırımla birlikte etki alanını genişleterek birçok KOBİ’nin geleneksel yollarla gerçekleştirdiği ön muhasebe işlemlerini dijitale taşımasında yardımcı oldu. Bu dönüşümü desteklemeyi vizyon edinerek, birçok finansal çözümü bünyesinde barındıran bir platform olma stratejisiyle KolayBi’ yeni marka ismi olarak belirlendi.

Platformun başlangıç yapısını incelemek gerekirse; KolayBi’nin bulut tabanlı ön muhasebe programı çözümü olarak sunduğu KolayBi’Ofis ile kullanıcılar fatura takibi, cari hesap takibi, stok yönetimi yapabiliyor, e-Fatura/e-Arşiv uygulamalarını sistem içerisinde kullanabiliyorlar. Online banka entegrasyonu çözümü olarak sunulan ve 21 banka ile anlaşmalı çalışan KolayBi’Banka ise banka hesaplarındaki hareketleri tek ekranda anlık olarak görebilme imkanı sağlıyor. Üstelik, kullanıcılar ön muhasebe programı içerisinde bu özelliği kullanarak banka hareketlerini carileri ile ilişkilendirip nakit akışlarını çok daha hızlı ve sağlıklı şekilde yönetebiliyorlar.

Edindiği vizyon doğrultusunda KOBİ’lerin dijital dönüşümlerini desteklemek amaçlı farklı ürünler geliştirmek için planlama aşamasında olan KolayBi’, yurt dışı pazar açılımı için Haziran ayında Dubai’de yatırım görüşmeleri gerçekleştirdi ve 5 farklı ülke, 64 farklı şehirden 3000 üzeri aktif kullanıcıya sahip. KolayBi’Ofis üzerinden yaklaşık olarak aylık 5 milyon liralık fatura kesiliyor ve 10.000 e-Fatura gönderiliyor.

Güncel İçerikler