3M Türkiye, Big Bang sahnesinde Ecording’e 50 bin TL nakit ödül verdi

Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent ile gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde ödül ve yatırım kazanan girişimcilerin belirlendiği Big Bang Start-up Challenge’da 3M Türkiye tarafından verilen 50 bin TL’lik büyük ödülü yerli girişim Ecording kazandı.

Bireylere çevre bilincini aşılamayı hedefleyen bir proje olarak ortaya çıkan Ecording; geliştirdiği teknolojiler ile etkisi ve etki alanı küreselleşmeyi amaçlayan bir sosyal girişim. İnsanların ve sektör şirketlerinin de desteğiyle etkinlik alanlarını çeşitlendirerek büyümeyi sürdüren platform, bireylere ve şirketlere özel çözümler sunuyor. Şirketler için her sektör şirketinin karbon ayak izlerini azaltıyor, yeşil dönüşümlerini ve yeşil pazarlama yapmalarını sağlıyor ve bu konuda teşvik ediyor. Ayrıca markaların müşterileri ile bağ kurmalarını sağlıyor. Bireyleri ise çevreye duyarlı tüketime teşvik ediyor, çevresel bilincin ve farkındalığın artırılmasına imkan veriyor, geliştirilen teknolojiler ile iklim değişikliği ile doğrudan mücadele fırsatı yaratıyorlar. Bununla birlikte bireylerin çevresel etki düzeyini ölçme ve geliştirebilme fırsatı tanıyor.

28 Kasım’da gerçekleştirilen Big Bang’de ilk 10’a giren Ecording ekibi, 50 bin TL’lik ödül çekini 3M Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Ayşegül Özoral’ın elinden aldı. Ödül töreninde konuşan Özoral, şunları söyledi:

“3M olarak ‘3M™ Bilimi. Hayatın Her Anında.’ yaklaşımı ile yüz on yılı aşkın süredir yeni fikirler geliştiriyor ve bu fikirleri yenilikçi ürünlere dönüştürüyoruz. 3M’de bilimin, inovatif yaklaşımlarla insan yaşamını kolaylaştıracak çözümlere dönüştürülmesi işimizin temelini oluşturuyor. İnovasyon halen DNA’mızın kritik bir parçasını oluşturuyor. Yarattığımız her şeyin merkezinde ve geliştirdiğimiz yeni teknolojilerin temelinde bilim yatıyor ve inovasyon bu teknolojileri iş alanlarımıza nasıl uyguladığımızın göstergesi. Türkiye’nin lider girişim, yatırımcı ve kurumsal şirketleriyle ekosisteme katkı sağlamak için iş birliklerimize devam ediyoruz. Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunmak bilimi her alanda desteklemek için İTÜ Çekirdek’in destekçilerinden biri olduk. Bu çerçevede, bilimi dünyayı daha iyi bir yer yapmak için kullanan Ecording ekibine ödülünü takdim etmekten büyük bir onur ve keyif duyuyorum. Çünkü bu konuda yola çıkışlarının 3M’in sürdürülebilirlik bakış açısıyla örtüştüğünü görüyoruz. Ecording, hem şirketlerin hem de bireylerin doğal kaynakların tüketimi konusunda bilinçlenmesi ve harekete geçmesini sağlayan, bunun için teknolojiler geliştiren ve insanların günlük hayatları içerisinde uyguladıkları aktivitelere çevreye duyarlı çözümler sunan bir platform. 3M olarak Ecording gibi girişimler olduğu ve desteklendikleri sürece dünyanın güzel bir yer olmaya devam edeceğine inanıyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler