Sanofi’nin sağlık programı PharmUp’ı Aksense kazandı

Sanofi’nin Workinton iş birliği ile hayata geçirdiği PharmUp Girişimcilik Programı’na alınan 5 girişimcinin proje sunumlarını gerçekleştirdiği Demo Day’de, jüri üyeleri tarafından belirlenen PharmUp birincisi, hastane enfeksiyonlarının erken evrede ve hızlı tanısı için hasta başı enfeksiyon tanı cihazı geliştiren Aksense oldu.

Jüri Özel Ödülü’nü ise dijital verilerin DNA’da şifrelenmesi, arşivlenmesi ve pratik geri okunmasına yönelik platform teknolojisi geliştiren HiDNA aldı.

Haziran ayında hayata geçirilen ve sağlık dikeyinde çalışan ölçeklenebilir, geliştirilebilir ve sürdürülebilir fikirlerin hayat bulduğu bir girişimcilik proje yarışması olan PharmUp’a ilk yılında 70 girişimci başvuru yaptı. Başvuru yapan girişimciler ‘Hastalık Farkındalığı ve Bilinçlendirme’, ‘Hastalık ve Tedavi Yönetimi’, ‘Sağlık Sistemine Yönelik Çözümler’ ve ‘Sağlık Teknolojilerinde Yenilikler’ olmak üzere 4 ana başlıkta değerlendirildi. Jüri üyeleri arasında TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez, Sanofi Türkiye Ülke Balkanı Cem Öztürk, CNN Türk Para Dedektifi ve A’dan Z’ye programlarının sunucusu Cem Seymen, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı Zehra Öney, Sanofi Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya gibi isimler yer aldı.

Finale kalan diğer girişimler şu şekilde sıralandı;

Albert Health: Kronik hastaların ilaçlarını zamanında ve doğru dozda almasına yardımcı olan yapay zekâ tabanlı sesli sağlık asistanıdır.

Pepapp: Kadınların adet ve yumurtlama dönemlerini takip eden, bu dönemlerinde eğlenceli ve bilgilendirici tavsiyeleri ile günlerini güzelleştiren Türkiye’nin ilk dijital kadın asistanıdır.

Respo Gadgets: Toplumda çok yaygın şekilde görünen, hafif ve orta düzey uyku apnesi sendromunun ve horlamanın tedavisinde kullanılabilecek Dormio adında, sessiz, taşınabilir ve konforlu bir ağız içi aparey geliştirmektedir.

Güncel İçerikler