Sermaye piyasasına odaklanan Serathon-in Hackathon’un kazananları belli oldu

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) eş güdümüyle sermaye piyasasının çok sayıda paydaşının desteği ile sermaye piyasasının büyümesi, yatırımcı tabanının genişlemesi amacıyla hayata geçirilen “Serathon-in Sermaye Piyasası Yazılım Maratonu” sonuçlandı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden 54 takım, 148 kişinin başvurduğu Serathon-in’de finale kalan 23 takım, iki gün süren yazılım maratonunun sonunda sermaye piyasaları özelinde geliştirdikleri birbirinden değerli projeler ortaya koydu.

48 saat boyunca 23 takımın kıyasıya yarıştığı Serathon-in’de ilk üçe giren takımlara ödülleri verildi. Yarışmanın birincisi olan CYO ekibi “Servet” projesi ile ödüle layık görüldü. Block-C ekibi, “YTD” projesiyle yarışmanın ikincisi olurken KaVe takımı ise “Borsify” projesiyle yarışmanın üçüncüsü oldu.

Kazananlara 45.000 TL yatırım fonu ödülü

Serathon-in Hackathon birincisi
  • Hackathon’un birincisi CYO takımına 20.000 TL değerinde yatırım fonu ödülü,
  • Hackathon’un ikincisi Block-C takımı’na 15.000 TL değerindeki yatırım fonu ödülü,
  • Hackathon’un üçüncüsü KaVe takımına ise 10.000 TL değerinde yatırım fonu ödülü verildi.

Ödül alan takımlara ayrıca Workinton’dan bir ila altı ay arasında ücretsiz ortak çalışma olanağı sunulacak.

“Türkiye’de sermaye piyasaları alanında düzenlenen ilk hackathon”

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Dr. Alp Keler, CFA, Serathon-in Sermaye Piyasası Yazılım Maratonu’nun; sermaye piyasası kurum ve ürünleri hakkında farkındalık yaratmak ve yazılım sektörünün bu alana yönelmesini sağlamak amacıyla Türkiye’de sermaye piyasaları alanında düzenlenen ilk hackathon olduğunu söyledi. Yarışmaya katılımın beklenenin üzerinde olduğunu kaydeden Keler, “İki gün boyunca arkadaşlarımız çok değerli projelere imza attı. Katılan tüm ekiplere teşekkür ediyor, dereceye giren takımları kutluyorum” dedi.

Türkiye sermaye piyasalarının büyütülmesi ve yatırımcı kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Birlik olarak çok yönlü etkinlikler, çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Keler, “Etkinliğin sürdürülebilirliği ve ortaya çıkan projelerin geliştirilmesi amacıyla, ilerleyen dönemde ‘Sermaye Piyasaları Kuluçka Merkezi’ kurulmasını da planlamaktayız. Serathon-in’de dereceye giren yazılım projelerinin kuluçka merkezi ile daha ileri aşamaya taşınabileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Güncel İçerikler