Manibux, okullarda nakitsiz alışveriş yapılmasını sağlayan K12 hizmetini duyurdu

Canan Akmanoğlu Bayrak tarafından kurulan ve Türkiye’de çalışmalarını sürdüren harçlık platformu manibux, yeni duyurduğu K12 projesi ile binlerce öğrenci, sadece sosyal hayatlarında değil okul içindeki kantin ve yemekhanelerde de manibux’ı tercih ederek okullarda nakitsiz bir toplumun oluşumuna büyük bir katkı sağladı.

manibux’ta iki farklı cüzdan seçeneği

Ebeveyn kontrollü bir harçlık yönetim uygulamasının bir ödeme aracı olan manibux kartlar, okul içi ve okul dışında harcanılmak üzere iki farklı cüzdandan oluşuyor. Aileler uygulama üzerinden “Kantin Yükleme”yi seçip çocuklarına yemekhane-kantin kullanmaları için okul açıldığı andan itibaren bir aylık bir süre içinde 650.000 TL okul harçlığı gönderdi. Bu cüzdana yüklenen para ile çocuklar herhangi bir mağazadan alışveriş yapamadığı için her yerde geçen diğer bir cüzdan olan “Harçlık” kısmına da 900.000 TL tutar harçlık gönderdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Canan Akmanoğlu Bayrak: “manibux kart sunduğu birçok indirim, kampanya ve özellikle çocuklara finansal okuryazarlığı öğretmek amacıyla kurulmuş bir sistemdir. Bu sistem içerisinde zamanla farklı özellikler de ekleniyor. Bunlardan biri de “Okul Para” yeniliği. Manibux K12 adını verdiğimiz bu uygulamanın kantin ve yemekhanelerde kullanımı konusunda hem öğrenciler hem ebeveynler hem de okul idarecileri çok memnun karşıladı. Sistem beklediğimizden daha etkin bir şekilde kullanılıyor. Nakit paranın takipsizliği konusundaki sıkıntıları ortadan kaldıran, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan ve zorbalıktan uzak tutan bu sistemin tüm Türkiye’de kullanımı ülke ekonomisi için de bir çığır açacağı görüşündeyim.” dedi.

Güncel İçerikler