GREAT Entrepreneur Games’i kazanıp İngiltere’ye gidecek üç yerli girişim belli oldu

Türkiye’nin yenilikçi girişimerini öne çıkarmak isteyen Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı (DIT), 23 Ekim’de bizim de medya sponsoru olduğumuz  GREAT Entrepreneur Games Türkiye 2019 yarışmasını düzenledi.

Kazanan girişimler: Yarışmayı, en yüksek sanal yatırımı toplamayı başaran OtsimoBluedot Technologies ve Phoenix Enerji girişimleri kazandı.

İlk olarak 2012 Londra Olimpiyatları’nda başlayan ‘GREAT Entrepreneur Games’, daha sonra Singapur, Avustralya, Şili, Arjantin, Meksika ve Polonya üzerinden farklı versiyonlarla dünyaya yayıldı ve son olarak da Türkiye’de gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Birleşik Krallık Başkonsolosu ve Güney Avrupa ve Orta Asya Ticaret Komiseri Judith Slater, “Giderek artan sayıdaki Türk yatırımcının küresel hedeflerini Birleşik Krallık’ta, özellikle de teknoloji sektöründe gerçekleştirdikleri stratejik yatırımlar aracılığıyla gerçekleştirmeye çalışmasından son derece memnunuz. Birleşik Krallık dünyanın en heyecan verici teknoloji merkezlerinden ve teknoloji şirketleri için de oldukça cazip. Son 20 yılda Birleşik Krallık’ta doğan dijital teknoloji şirketlerinin sayısında patlama oldu. Ayrıca 2018 verilerine göre Birleşik Krallık teknoloji şirketleri, 7.9 milyar doların (6.3 milyar Sterlin) üzerinde risk sermayesi yatırımı çekti. Bu verilerden de görüldüğü üzere Birleşik Krallık mükemmel bir yatırım destinasyonu ve Türkiye’deki yatırım ekibimiz de gelecekteki yatırım planlarınız için nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda konuşmaya hazırlar.” dedi.

Yatırım çekmek için yarıştılar

DIT’nin Küresel Girişimci Programı (Global Entrepreneur Programme – GEP) tarafından tasarlanan etkinlikte, katılım için başvuruda bulunan 200’e yakın girişim arasından jürinin seçtiği 50 girişim yarıştı. Ek olarak, özel davet üzerine yerel ve küresel girişim çevrelerinden çok sayıda ismin de izleyici olarak katıldığı etkinlik bünyesinde gerçekleştirilen panellere katılan alanlarının önde gelen iş insanları ve DIT’nin Küresel Girişimci Programı’nda yer alan iş geliştiriciler yarışmaya katılan girişimlere projeleri için nasıl yatırım çekebilecekleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Tam gün süren etkinlikte girişimciler ve yatırımcılar Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu’nda bir araya gelerek etkinliğe özel tasarlanan bir mobil uygulama üzerinden yatırımcıların sanal ortamda ilgisini çekmek için yarıştılar. Gerek girişimcilere gerekse yatırımcılara uygulama üzerinde 1’er milyon sterlinlik sanal bakiye tahsis edilmişti. Oyun günü serbest formatta girişimler yatırımcı ve diğer girişimlere kısa ve etkin sunumlar yaparak yatırım toplamaya çalıştı. Günün sonunda en yüksek sanal yatırımı alan ilk üç girişimci Otsimo, Bluedot Technologies, ve Phoenix Enerji oyunun kazananları oldu.

Ödül Birleşik Krallık’a çalışma seyahati

Bu üç girişim, yarışmanın ödülü olarak Londra’ya üç günlük bir çalışma seyahati gerçekleştirecek. Burada kendilerine GEP iş geliştiricileri tarafından mentorluk sağlanacak ve girişimler, büyüme yolundaki hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için, potansiyel iş ortakları ile bir araya getirilecek. Böylelikle Türkiye’den giden bu girişimler, Birleşik Krallık’ta işlerini büyütebilme ve uluslararası bir ağa dahil olma fırsatına sahip olmanın yanı sıra, girişimci bir ekosistem ile de bağlantı kurmuş olacaklar.

Güncel İçerikler