Kodlanabilir akıllı saat watchX, 100 bin TL hedefle Arıkovanı’nda fonlamaya açıldı

Çocukların hayal gücünü geliştirebileceği, kendi oyununu tasarlayıp elektronik projeler üretebileceği Arduino ve Scratch uyumlu kodlanabilir akıllı saat WatchX, kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda fonlamaya açıldı.

watchX, kodlamayı 7den 77ye herkesin öğrenebileceği kolaylıkta sunan, kutu içerisinden çıkan parçaları birleştirerek kendi akıllı saatini yapabileceğin bir eğitim kitidir.

watchX’i Scrath ile kolayca programlayabilirsin. Tek yapman gereken blokları sürükleyip bırakarak kendi algoritmanı geliştirmek. Eğer istersen Arduino veya Atmel Studio programlama arayüzlerini de kullanabilirsin.

Üzerinde bulunan sensörlerle aklındaki projeleri hayata geçirebilir yanında istediğin yere götürebilir ve günlük hayatta kullanabilirsin. Aksesuarlarla watchX’i 8 bitlik oyun konsoluna ya da çok güçlü bir mobil geliştirme kartına dönüştürebilirsin.

Bu ürünü geliştirmenin riskleri ve zorluklarını sorduk

Kurucu ortaklarından aldığımız cevap ile “Seri üretimde her zaman zorluklar vardır. Ürünlerimizin güvenli ve güvenilir olacağından ve büyük hacimlerde verimli bir şekilde üretilebildiğinden emin olmalıyız. Neyse ki, eski işimizden gelen PCB tasarım ve üretim sürecinde güçlü bir deneyime sahibiz. Elektronik bileşenler ve PCB tedarik ettiğimiz insanlarla hala iletişim halindeyiz. Ayrıca Shenzhen / Çin’deki üreticilerle çok iyi ilişkiler kurduk. Bunlara ek olarak, WatchX, enjeksiyon kalıplı plastik ürünlerin gerektirdiği gibi aynı takım maliyetini ve üretim riskine sahip değildir. Elbette, watchX’in imalatında riskler var. Bileşen teslim sürelerinde veya bulunabilirlikte beklenmeyen değişiklikler teslimat zamanını etkileyebilecek faktörlere örnek olarak verilebilir. Bu riskleri en aza indirmek ve tam zamanında WatchX’i teslim etmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Risklerden bir diğeri nakliye. WatchX’in nakliyesi sırasında sorunlara yol açabilecek öngörülemeyen olaylar gerçekleşebilir. WatchX’i güvenli ve sağlam bir şekilde kapınıza getirecek olan firmalarla çalışmayı planlıyoruz.” şeklinde cevapladılar.

Güncel İçerikler