İkinci el araç alım satım servisi VavaCars, Türkiye’de faaliyetlerine başladı

Türkiye’nin ve dünyanın en güvenilir otomobil alım satım servisi haline gelmek hedefiyle, Petrol Ofisi’yle kardeş bir şirket olarak kurulan VavaCars, herkesin güvenle, eşi benzeri olmayan bir hızla ve şeffaf biçimde otomobilini satabileceği bir hizmet modeli ile yaratarak, ikinci el otomobil piyasasına iddialı bir giriş yaptı.

Alım süreçlerini online bir model ve Satın Alma Merkezleriyle başlatan VavaCars’ın, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin ardından başka ülkelerde de operasyon planları bulunuyor.

Aracın uzmanlarca belirlenen değeri 3 saatte hesaba yansıyor

Şirket, tamamen şeffaf bir süreç, rekabetçi fiyatlar ve güvenli bir alışveriş deneyimi ile kullanıcılardan araçları satın alıp, piyasaya yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. VavaCars ile araç satmanın ilk adımı şirketin web sitesi www.vava.cars adresini ziyaret ederek, birkaç soru ile arabanızın ilk tahmini değerini öğrenmek. Bu fiyatı makul bulduğunuz takdirde, en yakın VavaCars Satın Alma Merkezi’ne giderek, uzmanlarca arabanızın kesin değerini öğreniyorsunuz. İstanbul’da 5 noktada Araç Satın Alma Merkezi var.

Beş yıldızlı bir otel konforunda ve modern çizgilere sahip VavaCars Satın Alma Merkezi’nde her şey şeffaf olarak tasarlanmış. Müşteriler çaylarını yudumlarken, şeffaf duvarın ardındaki araç değerlendirilme sürecini şeffaf biçimde takip edebiliyor. Bu şeffaf fiyat belirleme sürecinin ve gerekli noter prosedürlerinin ardından, müşterilerin verilen teklifi onaylamaları durumunda, yaklaşık 3 saat sonunda teklif edilen fiyat hesabına yansımış oluyor.

VavaCars Türkiye CEO’su Lawrence Merritt

VavaCars’dan 3 basit ve güvenli adım

Ücretsiz Değerleme: Vava Cars’ın kurduğu teknolojik altyapı sayesinde aracını satmak isteyen kullanıcılar ilk olarak, vavacars.com.tr adresine otomobilinin bilgilerini girerek, hızlıca ücretsiz bir değerleme alabiliyor.

Ücretsiz ekspertiz: Verilen ortalama değeri uygun gören kullanıcılar sonrasında VavaCars araç alım noktalarından birine gelerek, araçlarını şeffaf bir ekspertiz sürecine tabi tutuyorlar.

Üç saat içinde ödeme: Ekspertizde sonrasında otomobile nihai bir değerleme bedeli sunuluyor. Otomobiline sunulan fiyatı kabul eden kullanıcılar, Vava Cars yetkililieri ile birlikte şeffaf satış sürecine geçiyor. Yaklaşık 3 saat içinde süreç tamamlanıyor ve sunulan fiyat teklifi aracı satan kişinin banka hesabına yatırılıyor.

Kriterler dahilindeki tüm araçlar satın alınıyor

VavaCars’ın araç alımları konusunda, belirlediği birtakım kriterler bulunuyor. İlk kriter yaş ve kilometre. Buna göre söz konusu araçların, 2011 modelden yaşlı, 130.000’den fazla kilometreye sahip olmaması gerekiyor. Değer olarak ise 30.000-300.000 TL bandında araçlar değerlendiriliyor.

Rakamlarla 2. El Otomobil Pazar Verileri

Mordor Intelligence’ın yakın tarihte yaptığı bir araştırmaya göre, dünyada ikinci el araç piyasasında 2018’den 2024’e gelindiğinde, %12.8’lik bir büyüme oranı gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’de ikinci el araç piyasası 2018’de %5 büyüdü.

  • Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin açıkladığı Ağustos 2019 rakamları çarpıcı. 2. el araç pazarı geçtiğimiz ay içinde %18 büyüdü.
  • Sıfır otomobil satışları 2017’den bugüne yaklaşık %60 daralırken, 2. el otomobil pazarı %5,15 büyüdü.
  • 2018 yılında satılan her sıfır otomobile karşılık 9,05 adet 2. el otomobil satılırken, 2019 yılında bu oran 15,07 adete çıktı.
  • Sıfır otomobil başına satılan 2. el otomobil sayısı İstanbul’da 3,98’den 7,42 adete çıkarken, Ankara’da 11,80 adetten 17,24 adete çıktı.
  • Türkiye’deki 2. el araç piyasasında İstanbul %45’lik bir paya sahip.

Güncel İçerikler