Teknofest dört günde bir milyon ziyaretçiye ulaştı

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi vizyonu kapsamında düzenlenen ve dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olarak lanse edilen Teknofest İstanbul, 17 – 22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havaalanı‘nda gerçekleşti. Dünyanın önde gelen üniversite ve araştırma merkezlerinde görev alan Türk bilim insanlarından devlet yöneticilerine kadar binlerce önemli ismin yer aldığı Teknofest, uçan araba konseptinden su altı araçlarına varan birçok farklı teknolojiyi ziyaretçilerle buluşturdu.

Türkiye’de hayata geçen teknoloji girişimlerinin yer aldığı, gençlere teknoloji tutkusunu aşılayacak önemli oturumların gerçekleştirildiği, endüstriyel yarışmaların gerçekleştiği Teknofest’i dört günlük sürede 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti. Türk ve uluslararası şirketlerin yeni nesil teknolojilerini de sergilediği etkinlik havacılık, uzay ve teknoloji konularına ilgi duyan herkesin ilgi odağı oldu.

Dört gün boyunca eğlence aralıksız devam etti

Bilim, havacılık, uzay ve teknoloji sektörleri için büyük değer taşıyan aktivitelerin düzenlediği Teknofest’te katılımcılar, aralıksız devam eden eğlenceyle günün yorgunluğunu üzerinden attı. Dünya Drone Şampiyonası, Paraşüt Gösterisi, Solo Türk ve Türk Yıldızları Gösterileri gibi etkinliklerle katılımcılar eğlenirken bilim ve teknolojiye bir kez daha hayran kaldı. Ayrıca etkinlikler kapsamında Türkiye’nin yerli Atak Helikopteri ve yerli drone’u Bayraktar Akıncı İnsansız Hava Aracı da katılımcılarla buluştu.

Robotik Yarışması, Hack İstanbul Yarışması, Uçan Araba Tasarım Yarışması, Binek Otonom Araç Yarışması ve Elektrikli Araç Yarışması gibi yarışmalarda da kazanan ekipler, ödüllerini Teknofest’in devasa sahnesine çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Türkiye’nin uzay, havacılık ve teknoloji alanında başarılarını sergilediği gençlere ilham veren Teknofest etkinliği yarışmalara 81 il, 122 ülke, 50 bin başvuru ve 10 bin finalistin katılımıyla uluslararası alandaki gücünü de kanıtladı.

 

Güncel İçerikler