Matchstick Ventures, 30 milyon dolarlık yeni fonuyla yerel girişimleri büyütmek istiyor

Tohum yatırımı odaklı ilerleyen Minnesota merkezli yatırım ağı Matchstick Ventures, hızla büyüyen ancak yatırım alamayan ekosistemlerde yer alan girişimlere yatırım yapacağı 30 milyon dolarlık ikinci tur fonunu açıkladı.

İlk yatırım fonuna beş milyon dolarlık tohum yatırımıyla başlayan şirket, yapacağı ikinci tur yatırımlarında Colorado ve Minnesota gibi eyaletlerin bulunduğu Kuzey Amerika bölgesindeki şirketlere öncelik verecek. Matchstick Ventures’in radarında aynı zamanda Techstars Girişim Hızlandırma Programı‘na dahil olan girişimler de bulunacak. Şirket, bu fonu 500 bin dolarlık yatırımlar başta olmak üzere bir milyon dolar ve iki milyon dolara ulaşan farklı miktarlarda değerlendirecek.

Yapılacak yatırımlar girişim ekosisteminin daha fazla bölgeye yayılmasını sağlayacak

İkinci tur yatırımlarının genellikle Kuzey Amerika bölgesindeki yerel girişimlere yapılacak olmasını değerlendiren yatırım fonunun partnerleri Zola ve Ryan Broshar, bu yatırımın San Francisco ve New York gibi büyük şehirlerin çevresinde dönen girişimcilik ekosistemini daha fazla bölgeye yayılmasına yardımcı olacağını belirtti. Özellikle Colorado ve Minnesota gibi eyaletlerden çıkan girişimlerin büyüme için daha büyük eyaletlere gittiğinin altını çizen Zola ve Broshar, bu sorunun önüne geçebileceklerine inanıyor.

Matchstick Ventures kimdir?

Zola ve Ryan Broshar tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin Minnesota eyaletinde 2015 yılında kurulan Matchstick Ventures, büyümekte olan ekosistemlerdeki girişimlere tohum yatırımı yapan bir yatırım fonudur. ‘Matchstick’ ismiyle düştüğü yerde kıvılcım çıkararak ateşin büyümesini sağlayacağının mesajını veren Matstick Ventures, bugüne kadar aralarında Onward, Soona, Upsie ve Ordermark gibi girişimlerin de bulunduğu 30’un üstünde girişime yatırım yaptı.

Güncel İçerikler