Engelsiz Çeviri, ŞirketOrtağım melek yatırımcılarından 3 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı

İşitme engelli bireylerin okuduklarını anlamalarına yardımcı olan teknoloji Engelsiz Çeviri, ŞirketOrtağım‘ın melek yatırımcılarından Dursun Akbulut‘un liderlik ettiği yatırım turunda, 10 melek yatırımcısından 3 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

İşaret dilinde kelimelerin ek kavramının bulunmaması ve kelime dağarcığının dar olmasından dolayı işitme engelli bireylerin ortalama %50’si okuduğunu anlamamaktadır. Web sitelerine entegre edilen Engelsiz Çeviri uygulaması; işitme engelli bireylerin üzerine tıkladıkları cümleyi işaret diline çevirerek engelli bireylerin okuduklarını anlamalarına yardımcı olmak için geliştirilmiş bir yazılım teknolojisidir. Böylece İşitme engelli bireyler Engelsiz Çeviri teknolojisi sayesinde bilgiye daha rahat ve hızlı erişebilmektedirler.

Engelsiz Çeviri kurucusu Özer Çelik’ in Anadolu Üniversitesi Arinkom TTO BİGG-ANAÇ Teknoloji Girişim Programı ve 150 bin TL’lik TÜBİTAK desteğiyle 2 yıl önce Eskişehir’ de hayata geçirdiği inovatif ve sosyal bir girişim olan Engelsiz Çeviri; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ETTOM ve TechUP Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programının da katkılarıyla Türkiye’deki 3.5 milyon işitme engelliye umut oldu.

Kısa zaman içinde havayolu, bankacılık, telekom, kamu ve eğitim kurumları tarafından tercih edilmeye başlandığını ve dünya genelinde işitme engellilerin iletişim sorununa çözüm olacak böyle bir proje olmadığını dile getiren Özer Çelik’in hedefi; uygulamayı başka dillere de çevirerek yurtdışında global bir oyuncu olabilmek.

Güncel İçerikler