Enerji sektörünü IoT ve yapay zeka teknolojileri ile dijitalleştiren Reengen, ikinci tur yatırımını aldı

Türkiye’nin ve bölgenin lider dijital enerji yönetim şirketi Reengen, Ağustos ayında tamamladığı ikinci yatırım turu ile beraber topladığı toplam arge ve yatırım finansmanı tutarını 3 milyon dolara çıkardı. Bu yatırımı ilk kez duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

2013 yılında Şahin Çağlayan, Burak Sefer ve Utku Simitli tarafından kurulan Reengen’in ikinci tur yatırımına Faruk Eczacıbaşı, Kerim Sengir gibi önde gelen iş insanları başta olmak üzere, Samet Ensar Sarı, Onur Kavak, Berç Çubukciyan, Nuran Durmaz ile beraber İstech şirketi kurumsal yatırımcı olarak dahil oldu.

15 çarpanla Exit geldi

Reengen’in melek yatırımcılarından İTÜNova Teknoloji A.Ş. bu turda 15 çarpanla başarılı bir çıkış (Exit) yaptı.

Tesislerde %15’e Varan Enerji Tasarrufu

Geliştirdiği yeni nesil Enerji IoT Platformu ile tesislerin mevcut enerji yönetimi paradigmasını değiştirmeyi hedefleyen İTÜ Arı Teknokent şirketi Reengen, yapay zeka destekli iş zekası platformu ile fiziksel enerji sistemleri ile dijital dünya arasındaki bağlantıyı sağlıyor, yüksek analitik ve veri entegrasyon kabiliyeti ile enerji ve bakım maliyetlerini aşağı çekiyor. Ticari binalar ve sanayi tesisleri için 360˚enerji yönetim ve enerji satın alım danışmanlığı veren Reengen, tahminleme, anormallik teşhisi, IoT tabanlı kritik güç sistemleri takibi, enerji kullanım ve tarife optimizasyonu ile %15’e varan enerji tasarrufu ile beraber, özellikle çok şubeli işletmeler için binlerce adam-saat operasyonel verimlilik ve enerji satın alımında %4’e varan maliyet düşüşü sağlıyor.

100’e Yakın Kurumun Dijital Enerji Yönetimini Yapıyor

2017’nin Kasım ayında Bill Gates ve IFC’nin de yatırımcılarından olduğu Seattle merkezli yatırım fonu Capria Ventures ve idacapital’den ilk yatırımını alan Reengen, son 2 senede Türkiye’nin en büyük elektrik dağıtım, telekom ve tesis yönetim şirketleri ile satış-pazarlama işbirlikleri yaparak, Aygaz, İpragaz, Pepsico, Vodafone, Enerjisa, Garanti Bankası, TEB, Finansbank, Boyner, Zara, Koton, Mavi, Flo, Fiba Retail, Medical Park, Yemek Sepeti, İKEA, İBB gibi 100’e yakın kurumun dijital enerji yönetimi servisini üstlendi. 30 kişilik dinamik ekibi ile dijital enerji yönetim servisinin üzerine sürdürülebilirlik yönetimi ve fatura yönetimi servislerini de sunmaya başlayan Reengen, EPİAŞ ve Cisco gibi kurumlarla yaptığı ortak ar-ge projeleri ile çok yakında talep tarafı yönetimi ve mikro-şebeke yönetimi gibi dikeyleri de ürün gamına eklemeyi hedefliyor.

Globalde Büyümeyi Hızlandıracak Yatırım

Reengen, global büyümenin başına getirdiği Gökhan Çelebi ile Londra’da ve Alper Peker ile Berlin’de aktifleştirdiği ofisleriyle Avrupa’daki iş geliştirme ve satış operasyonunu hızlandırdı, 2. tur yatırım ile de bu büyümeyi finanse etmeyi hedefliyor. Hali hazırda İspanya’da ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde 20’ye yakın kurumsal müşterisi olan Reengen, İngiltere’de HSBC, Shell gibi kurumlarla çalışmalarını başlattı. Suudi Arabistan’ın teknik servis ve ekipman tedariği alanında faaliyet gösteren en büyük holdinglerinden biri olan El-Ajou ile yaptığı stratejik ortaklık ile bu bölgede banka, perakende ve hastaneler başta olmak üzere hızla büyüyen dijital enerji yönetimi pazarında da ilk oyunculardan biri olmayı hedefliyor.

Fotoğraf: egirişim

Güncel İçerikler