Perakende odaklı girişim Mall IQ, 1.1 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı

Yerli teknoloji girişimlerimizden Mall IQ, müşterilerin alışveriş niyetlerini fiziksel dünyada (AVM ve alışveriş caddelerinde) herhangi bir donanım kurulumu gerektirmeden öngörme teknolojisini geliştirmektedir.

Kurucusu Batu Sat‘tan doğrudan aldığımız bilgi doğrultusunda; 212, 500 Istanbul ve bazı melek yatırımcılardan 1.1 milyon dolar yatırım aldı.

Mall IQ ayrıca perakende, sadakat, bankacılık ve e-ticaret gibi mobil uygulamaların kendi müşterilerini doğru segmentlemesine, doğru yer ve zamanda, müşterinin ilgisini çekebilecek içerikler ile iletişim kurabilmesine yardımcı oluyor.

İkinci ürün: Perakende Analiz Raporu

Mall IQ’nun ikinci ürünü olan Perakende Analiz Raporu ile uygulaması olmayan markaların da kendi mağazaları dışındaki müşteri hareketleri hakkında içgörü sağlayarak, mağaza lokasyonu seçimi, pazarlama ve operasyonel kararları, veri bazlı yapabilme şansı veriyor.

 

Aldığımız bilgiler ile bu yatırım; Ürünün teknik tarafının geliştirilmesi, satış ve pazarlama takımını büyütmek ve ABD pazarındaki; perakende, e-ticaret, sadakat ve ödeme uygulamalara entegre olmak icin kullanılacak.

Mall IQ’nun genel olarak hedefi; perakende markaları ve onlarla birlikte çalışan sadakat, e-ticaret ve ödeme platformlarının müşterilerini daha iyi tanımasını ve pazarlama iletişimlerinin ölçülebilirliğini sağlamaktır. Mall IQ sayesinde mağazalar, müşterilerinin ilgisini çekebilecek mobil bildirimleri göndererek hem iletişim kirliliğini azaltabiliyor hem de mağaza ziyaret ve satışlarını arttırabiliyor.

Girişimi yakından takip ediyoruz, yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler